≫ 

Dozvoljena putovanja u EU za vakcinisane: Preporuka Evropske komisije

EK takođe predlaže da se podigne prag za ulazak zemalja na listu onih iz kojih bi svako putovanje moglo da bude dozvoljeno

  • 9
putovanje avionom Foto: Freepik

Evropska komisija danas je izdala preporuku da se stranim državljanima koji su potpuno imunizovani i onima iz zemalja sa povoljnom epidemiološkom situacijom, dozvole putovanja u zemlje EU bez posebnih ograničenja, prenosi Tanjug.

"Pored toga, Komisija predlaže da se podigne prag za ulazak zemalja na listu onih iz kojih bi svako putovanje moglo da bude dozvoljeno", navedeno je u saopštenju Evropske komisije, piše Rojters.

Prema važećim propisima EU, put u neku od 27 zemalja članica dozvoljen je samo građanima sedam država, ali današnji predlog bi svakako proširio tu listu.

Da bi se ograničio rizik od širenja novih varijanti korona virusa, Evropska komisija je ponudila i novu meru „hitne obustave“, kojom bi se omogućila hitna primena ograničenja na putovanja za sve zemlje u kojima se epidemiološka situacija naglo pogoršava.

Države članice EU trebalo bi sutra da započnu raspravu o ovom predlogu i potrebno je da se postigne puna saglasnost da bi predlog bio usvojen i postao važeći propis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jo

    3. maj 2021 | 11:36

    Ko još želi u EU????EVO JA SE VRACAM 2.7 NAKON 6 GOD RADA ....E SAD KO DODJE SAMO MU JE ARBEIT I SCHLAFEN!!!SVE STO PRUZA BAR MALO ZABAVE JE ZABRANJENO I NEMA OVDE VISE ZIVOTA.........FASIZAM NA DELU!!

  • Ljubiša

    3. maj 2021 | 11:45

    Pa zar ovo nije diskriminacija o kojoj pručaju antivakseri u Srbiji? Eto im sad, pa neka se žale Evropi.

  • Ana

    3. maj 2021 | 11:43

    Bravooo, konacno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA