≫ 

Od ponedeljka evidentiranje korisnika turističkih vaučera: Prijave građana za odmor u Srbiji

Izdvojena su dodatna sredstva za domaći turizam, a građani će za vaučere moći da se prijave od ponedeljka

  • 1
Odmori u Srbiji Foto: Opština Vrnjačka Banja, Shutterstock, Telegraf.rs

Od ponedeljka, 10. maja, počeće evidentiranje potencijalnih korisnika turističkih vaučera u svim poštama u Republici Srbiji,  saopštila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić.

Ona je dodala da će  građanima biti omogućene prijave za dodatne vaučere, za odmor u Srbiji, za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara.

Zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

- Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je međutim posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti - istakla je Matić.

Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljskih objekta u Srbiji.

Kako je navela za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    8. maj 2021 | 00:43

    20 000 vaučera je mnogo malo. Kud se toliko para daje za sve i svašta,moglo je malo više da se odvoji za ovu svrhu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA