≫ 

U Tursku uskoro sa sertifikatom o vakcinaciji: Lepe vesti za državljane Srbije

Ministarka turizma Srbije i ambasador Turske najavili su razmenu diplomatskih nota o međusobnom priznavanju potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa

  • 5
Bodrum Foto: Pixabay/Bodrum

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Republike Turske Hami Aksoj potvrdili su na današnjem sastanku da će doći do razmene diplomatskih nota o međusobnom priznavanju elektronskih validacija potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv korona virusa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, razmena bi trebalo da se dogodi u narednih nekoliko dana, nakon čega se mogu očekivati odluke vlada Turske i Srbije, kojima će biti dozvoljen ulazak građanima druge zemlje uz posedovanje digitalnog sertifikata o vakcinaciji.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

- Olakšan dolazak turskih turista unaprediće situaciju u sektoru turizma Republike Srbije, a ovo je ujedno dobra vesti i za naše građane kojima će biti omogućeno lakše putovanje u Tursku, imajući u vidu da je Turska jedna od omiljenih destinacija srpskih turista. Na ovaj način, i Srbija i Turska mogu očekivati znatno bolju letnju turističku sezonu od prethodne - navela je Matić.

Za sada, državljani Srbije mgou da uđu u Tursku isključivo uz negativan PCR test. Prošle godine, po otvaranju turističke sezone, turisti iz Srbije mogli su da uđu u Tursku bez ikakvih ograničenja. Kako je pre nekoliko dana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naša država i Turska potpisaće bilateralni sporazum o međusobnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amerikanac

    10. maj 2021 | 14:24

    Ovo je sramota za gradjane Srbije..

  • poki

    10. maj 2021 | 15:20

    U Tursku ne bih isao ni da mi plate, isto ko kad bi mi neko predlozijo da idemo na odmor u albaniju. Neka hvala tu su braca grci kojima bi pre pomogao negoli ovim ostalim fanaticima

  • xy

    10. maj 2021 | 14:49

    A deca? Moraju da imaju test?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA