≫ 

Najavljeno otvaranje novih graničnih prelaza sa Bugarskom

Srbija sa Bugarskom ima do sada otvorenih pet graničnih prelaza, a novim će se dodatno olakšati saobraćaj između dve zemlje

  • 1
GRADINA PRELAZ KARANTIN ALEKSANDAR CIRIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ideja bugarskog predsednika Rumena Radeva o otvaranju novih graničnih prelaza sa Bugarskom prihvatljiva.

On je istakao da je to važno za pripadnike bugarske nacionalne manjine koji imaju porodice sa obe strane granice, ali da je značajno i u ekonomskom smislu.

Vučić je najavio da će "sagledati jednokratno radno vreme od sedam  do 15 ili od sedam do 16 sati"  i dodao da će pronaći mogućnosti kako uložiti novac da bi ti granični prelazi bili što pre otvoreni.

Srbija sa Bugarskom ima do sada otvorenih pet graničnih prelaza koji su uglavnom predviđeni za prelaz teretnih i putničkih vozila.

Prelaz Gradina u blizini Dimitrovgrada spada u najvažnije i najprometnije prelaze, građani Srbije i Bugarske iz jedne u drugu zemlju mogu da uđu i preko prelaza Ribarci u blizini Bosilgrada, kao i Strezimirovci, koji se nalazi nedaleko od Surdulice.

Pored ovih, žitelji dve susedne države mogu da pređu granicu i na prelazima Mokranje u blizini Negotina i Vrška Čuka kod Zaječara.

Najavljenim otvaranjem novih graničnih prelaza biće olakšan prelazak državljana obe zemlje iz jedne u drugu.

Srpski turisti u susednoj Bugarskoj kao najčešću turističku destinaciju biraju prestonicu te zemlje Sofiju, ali i bugarsko primorje.

Najpopularnija letovališta domaćih turista u Bugarskoj su Sunčev Breg, Nesebar, Zlatni Pjasci i Varna.

I turisti iz Bugarske rado posećuju Beograd, ali i druge atraktivne turističke destinacije u Srbiji, kao što su banje i planine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Briga me za

    23. maj 2021 | 21:51

    Bugarske prelaze,kada ce normalno u Srbiju da se putuje???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA