Tajne turskog turizma

Postoji bezbroj razloga zbog kojih biste poželeli da posetite Tursku i isto toliko razloga zbog kojih biste poželeli da joj se vratite

  • 1
foto Pixabay

foto Pixabay

Fascinantne građevine i prirodne lepote, gostoljubiv narod i šoping samo su neki od njih. Jednostavno je nemoguće nabrojati sve sadržaje koje ova zemlja nudi turistima, ali hajde da pređemo 5 razloga koju većina turista navodi kao najvažnije!

Bogata istorija

 

Istoriju Turske obeležilo je Osmansko carstvo, ali i druge civilizacije koje su se razvijale na njenoj teritoriji i ostavile pečat u današnjoj kulturi, običajima i arhitekturi. Zato u Turskoj možete posetiti nekadašnje palate, a danas čuvene muzeje – kao što su Topkapi i Dolmabahče u Istanbulu. Pored toga, u gradu koji se prostire na dva kontinenta, Evropi i Aziji, možete posetiti bazare, šopingovati, obići muzeje i džamije. Istanbul je najposećeniji grad u Turskoj, ali pored njega postoji još puno mesta koje vredi posetiti, kao što su: Kapadokija, Izmir, Ankara, Bodrum, Antalija i drugi.

Gostoprimstvo i uživanje za sva čula

 

Turci su u svetu poznati kao izuzetno ljubazan narod koji voli da uživa u dobroj hrani, piću, muzici, kao i da turistima učini odmor što prijatnijim. To čine kroz pripremu brojnih turskih slanih i slatkih specijaliteta, posebno pravljene kafe i čaja, organizacije slavlja i noćnog provoda. Ovde vam nikada ne može biti dosadno, to je sigurno.

turski caj

Foto: Pixabay

Sunce, more i plaža

 

Mediteranska klima i prelepa priroda Turske omogućavaju da letnja sezona traje 6 meseci, od juna do oktobra u južnim delovima zemlje. More je blage temperature, dovoljno da rashladi, a plaže jako duge i prostrane, pogotovu u Antalijskoj regiji. Ovde se posebno izdvajaju plaža Lara, Konjalti i Kleopatra, na kojima možete uživati u vodenim sportovima, nekom od beach barova, odbojci na pesku ili samo upijati sunce i kupati se. Na vama je da izaberete vid zabave koji vama najviše odgovara!

Plaža Lara, Antalija, Turska

Foto: screenshot/Youtube/Richard Lee

Šoping

 

Turska je jedna od najpoznatijh šoping destinacija. Bilo da kupujete u nekom od njihovih bazara ili poznatijim radnjama, birate omiljeni ratluk ili druge poslastice, ili garderobu i suvenire, kupovina će vam biti pravo uživanje.

Hotelska usluga

 

Turska obiluje brojnim hotelima koji su u svetu poznati kao luksuzni i odlično opreljmljeni - savršeni za letovanja i odmor iz snova! Takvi su hoteli iz čuvenog Sherwood lanca, Asia Beah Resort & Spa hotel, Adam & Eve hotel... Sa druge strane, u Turskoj možete bukirati smeštaj u hotelima sa manje zvezdica koji su povoljniji, ali koji su takođe odlični i koji nude all inclusive uslugu i različite sadržaje u sklopu hotela.

Ukoliko još uvek niste odlučili kuda ćete na odmor 2021. – predlažemo vam da razmislite o Turskoj! Još jedan razlog zbog koga bi trebalo da provedete letovanje u Antalijskoj ili Egejskoj regiji Turske, jeste taj što uz uplaćen aranžman u Barcino Tours-u dobijate GRATIS antigenski test ako niste vakcinisani!

Uživajte u letu!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA