Nova politika putovanja u Katar: Pravila važe od 12. jula

Ulaz za porodične posete, poslovne ljude i turiste biće ograničen na vakcinisane i na one koji su preležali virus

  • 0
Vakcina, vakcinacija, ilustracija Foto: Tanjug/AP

Katar će nastaviti sa izdavanjem porodičnih i turističkih viza počev od 12. jula, u skladu sa novom politikom putovanja i povratka i na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja prema kovid 19, navelo je katarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova na Tviteru.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da nova politika ulaska u zemlju uključuje pružanje PCR testa za kovid 19 i klasifikaciju zemalja u tri kategorije na osnovu koje će se odrediti politika o karantinu, preneo je Rojters.

Ulaz za porodične posete, poslovne ljude i turiste, uključujući građane zemalja GČ koji nemaju katarske lične karte, biće ograničen na vakcinisane i one koji su se oporavili od korona virusa.

Svima koji budu želeli da putuju u inostranstvo, takođe, biće potrebna putna dozvola, a nevakcinisani putnici na odredišta koja nisu navedena kao "zelena" moraće da rezervišu institucionalni karantin pre odlaska iz Katara, dodalo je Ministarstvo zdravlja, prenosi Tanjug.

Putnici u tranzitu kroz Katar, takođe, će morati da obezbede PCR test, dok će potpuno vakcinisani putnici po dolasku morati da urade anrigenski test da bi se utvrdilo da li treba da budu stavljeni u karantin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA