≫ 

Ljudi u Austriji, koji su primili rusku i kinesku vakcinu, ne mogu da dobiju "zeleni pasoš"

To znači da ne mogu da koriste prednosti koje postoje za vakcinisane osobe.

  • 12
Korona virus, putovanja, putovanje, pasos Foto: Shuttertock

U Austriji je do sada vakcinisano više od pet miliona ljudi, a 529 od njih neće dobiti takozvani "zeleni pasoš", i moraće i dalje da se testiraju na kovid-19. Radi se o osobama koje su se u inostranstvu vakcinisale ruskom Sputnjik V ili kineskom Sinovac vakcinom, koje se po prvi put nalaze u statistici Ministarstva zdravlja Austrije.

Ukupno je 529 osoba, koje žive u Austriji, zatražilo da im se u elektronsku bazu podataka o vakcinaciji unese vakcinacija kineskom ili ruskom vakcinom protiv korona virusa.

To je verovatno samo delić onih koji su se vakcinisali ovim vakcinama u inostranstvu.

Pošto te dve vakcine nisu odobrene u Austriji, osobe koje su primile te vakcine ne mogu da dobiju sertifikat o vakcinaciji, a tako ni "zeleni pasoš". To znači da ne mogu da koriste prednosti koje postoje za vakcinisane osobe.

Za posetu restoranu, frizeru, korišćenje bazena, hotela, oni moraju i dalje da se testiraju, jer se njihova vakcinacija ne priznaje.

Na drugoj strani 3.595.007 stanovnika Austrije se vakcinisalo Biontek-Fajzer vakcinom, 801.244 AstraZeneka vakcinom, te 493.430 Moderna vakcinom, i ostatak Džonson&Džonson i svi oni mogu bez dodatnih testiranja da koriste sve slobode predviđene usvojenim uredbama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    15. jul 2021 | 09:12

    Nelogicno. Svetska zdravstvena organizacija priznaje kinesku vakcinu, a mala Austrija ne priznaje. Svasta od logike.

  • Gogi

    15. jul 2021 | 09:15

    Tako je to kada se mešaju politika i zdravstvo!

  • Ljiljana

    15. jul 2021 | 17:28

    Po tome se vidi koja je to politika.Ako je vakcina dobrovoljna ja odlucujem koju cu vakcinu da primim.Znaju oni sami da je Ruska vakcina nsjbolja.Tu je samo politika gde oni ne mogu da se suprostave da ne nagaze zmiju na rep

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA