Sarimsakli: Odlična destinacija za letovanje sa decom

Nekada malo ribarsko selo, a danas poznato tursko letovalište na obali Egejskog mora. U pitanju je Sarimsakli, grad koji broji svega oko 7000 stanovnika i koji je poznat po prelepim peščanim plažama i ljubaznom osoblju

  • 8
Deca, more, šlauf Foto: Shutterstock

Zašto se kaže da je plaža glavni adut Sarimsaklija? Zato što je duga oko čak 7 km i široka oko 100 m, i u potpunosti prekrivena finim peskom. Zahvaljujući takvoj plaži, Sarimsakli predstavlja jedno od najpoznatijih odmarališta za porodice sa decom. Naravno, nije to jedini adut ovog turskog primorskog grada. U Sarimsakliju vetar stalno duva i čini vrele letnje dane znatno prijatnijim, što je nesumnjivo još jedna njegova prednost. Boravak u Sarimsakliju delotvorno deluje i na disajne puteve, zbog čega se smatra vazdušnom banjom.

Šta možete obići u Sarimsakliju?

Pored toga što možete uživati u peščanoj plaži, dugim šetnjama, ukusima tradicionalnih jela i pića u jednom od turskih restorana, tokom letovanja u Sarimsakliju možete ići i na brojne izlete. Jedan od najpoznatijih izleta jeste obilazak Ayvalika. To je mesto tipične grčke arhitekture i uskih primorskih ulica, gde možete pazariti turske specijalitete i uživati u maslinjacima i borovoj šumi. Nedaleko odatle, sa druge strane zaliva, smešteno je poluostrvo Džunda koje je nekada bilo ostrvo. Ovde se možete popeti do vidikovca i uživati u pogledu na zaliv.

Ukoliko ste ljubitelji romantičnih zalazaka sunca, obavezno posetite Đavolju trpezu – mesto koje je poznato po najlepšem zalasku sunca. Tokom boravka u Sarimsakliju, vredi posetiti i čuveni grad Izmir, koja je druga po redu najveća luka u Turskoj, odmah posle Istanbula. Za sve ljubitelje mesta koje odišu istorijom i vrednostima, nezaobilazni su izleti do Troje i Efesa. Troja je arheološki lokalitet koji je proglašem Svetskom kulturnom baštinom od strane UNESCO-a i smatra se da se tamo odigrao čuveni Trojanski rat. Sa druge strane, u Efesu se nekada nalazio Artemidin hram, jedno od 7 svetskih čuda.

Gde odsesti u Sarimsakliju?

Letovanje u Sarimsakliju možete provesti u jednom od hotela koji su smešteni blizu plaže. Jedan od njih jeste Hotel Grand Milano 3* koji je udaljen svega 50 m od plaže i usluga u hotelu je na bazi polupansiona. Pored njega, odličan smeštaj možete pronaći i u Hotelima Varol 3*, Acem 3*, Buyuk Berk 3* i drugim. Pogledajte kompletnu ponudu hotela u Sarimsakliju.

Putovanja imaju posebnu draž – pogotovu tokom leta! Zato iskoristite leto 2021. za putovanja i uživanje u pesku, moru i suncu. Zabavu za celu porodicu iskusite u Egejskoj regiji Turske, u Sarimsakliju ili Kušadasiju. Saznajte koje last minute ponude nudi Barcino Tours i rezervišete letovanje za pamćenje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sax

    27. jul 2021 | 18:19

    Hladno more

  • Maki

    27. jul 2021 | 22:05

    Voda je Ledara.. bio sam juna 19-og 2021

  • mince

    27. jul 2021 | 19:59

    Isla tamo godinama, lepo i porodicno mesto. Poslednji put kad sam bila, 2019. godine, more je bilo bas hladno, sto ranije nije bio slucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA