≫ 

Grčka od zime uvodi restriktivne mere za nevakcinisane građane: "Nećemo im davati privilegije"

Sastanci kriznog štaba o ovom pitanju su u toku i biće intenzivirani nakon 15. avgusta

  • 10
Ljudi, maske, koronavirus, Glifada, Grčka

Foto: Tanjug/AP

Za nevakcinisane građane Grčke od zime omča se steže, budući da će svi koji nisu imunizovani, a zaposleni su, biti u obavezi da imaju laboratorijske nalaze za ulazak u svoje firme.

Kako javlja grčki SKAI, vlada planira da svi nevakcinisani radnici, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, budu u obavezi da urade molekularne ili brze testove.

- Nevakcinisanima nećemo davati privilegije. Ako ne žele da plate, neka prime vakcinu - rekao je izvor blizak vlastima za ovaj medij.

Konkretno, svako ko nije vakcinisan, gde god da radi, trebalo bi da uradi brzi test ili molekularni test jednom ili dva puta nedeljno u javnoj ili privatnoj ustanovi. To se odnosi na bilo koju javnu ustanovu ili privatno preduzeće.

U slučaju maloprodajnih objekata i supermarketa, smatra se gotovo nemoguće nametnuti brze testove ili molekularne za ulazak. Ostaje da se vidi šta će biti sa noćnim klubovima i restoranima u koje trenutno samo vakcinisani ulaze.

Sastanci kriznog štaba o ovom pitanju su u toku i biće intenzivirani nakon 15. avgusta. Ali kako stvari stoje, sa najnižim temperaturama koje preovlađuju zimi, od oktobra će oni koji žele da uđu u zatvorene prostorije ući samo brzim ili molekularnim testom.

Osim toga, odlukom opštinskog veća Alimosa, nevakcinisani radnici u vrtićima ove oblasti, koji su u karantinu jer su u bliskom kontaktu sa slučajem, neće biti plaćeni.

- Svako ko mora da ostane kod kuće iz predostrožnosti, odnosno zbog karantina, a nevakcinisan je, sada će biti na neplaćenom odsustvu. Nećemo mu platiti, ne možemo platiti ljudima da sede kod kuće jer su izabrali da ne dobiju vakcinu - naglasio je gradonačelnik Alimosa Andreas Kondilis.

Video: Kon: Kako neko moze da radi u zdravstvu, a nije vakcinisan?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeeee

    2. avgust 2021 | 01:28

    Zasto test da radi zdrav covek , ovo je globalno zaglupljivanje ljudi

  • Milan

    2. avgust 2021 | 00:43

    Ocito da nisu upoznati da se svi testovi povlace 31/12,,jer niti mogu otkriti koronu, niti napraviti razliku izmedju korone, infekcije ili obicnog gripa,, prema tome samo pokusavajte

  • Mrki

    2. avgust 2021 | 16:15

    Polako. Do zime ima dosta, a Evropa se budi. Treba da preživite vi sa vakcinom....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA