≫ 

Kipar skinuo Srbiju sa zelene liste zbog korona virusa: Ovo su novi uslovi za ulazak u ovu zemlju

Sada smo na narandžastoj listi

  • 4
Kyrenia Foto: Pixabay/Kerineja

Kipar je skinuo Srbiju, kao i Hrvatsku i Švedsku sa "zelene liste" i sada su prebačene na "naradžastu", objavilo je Ministarstvo zdravlja Kipra. S obzirom na to građani naše zemlje na Kipar više neće moći da uđu bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa.

U isto vreme Estonija, Liban i Izrael su sada prebačeni sa "naradžaste" na "crvenu" listu.

Osim toga što naši građani neće moći na Kipar bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa, novina je i da osmog dana boravka svi nevakcinisani putnici stariji od 11,99 godina su u obavezi da urade brzi ili PCR test na covid 19, i tako na svaka tri  dana daljeg boravka na destinaciji. Ljudi koji borave 14 noći u obavezi su da takav test urade dva puta.

Brzi test se kupuje i radi na licu mesta u svakoj apoteci. Košta 6 do 10 evra po po osobi i rezultati stižu sms porukom veoma brzo, u roku od 10 do 30 minuta i ubacuju se u flight pass koji svi obavezno popunjavaju prilikom ulaska na Kipar.

Deca do 11,99 godina starosti, i dalje ulaze na Kipar i borave na Kipru bez ograničenja i ne rade brze testove u slučaju da borave duže od 7 noći.

Dakle, kako je objavljeno nakon jutrošnjeg zasedanja, putnici koji dolaze iz "naradžastih" zemalja, a koji nisu državljani Kipra ili njihovi najbliži članovi porodica, mogu da idu na testiranje odmah po dolasku u ovu državu ukoliko nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili su u pitanju maloletnici starosti između 16 i 18 godina a nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili ako su u pitanju maloletni putnici starosti između 12 i 15 godina, kao i putnici koji nisu vakcinisani iz nekih medicinskih razloga.

- Osobe koje budu poslate na testiranje će morati da ostanu u izolaciji dok ne dobiju rezultate testa. Tek po dobijanju negativnog rezulateta koji se mora predati elektronski na aerodromu, mogu da se kreću po Kipru - saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kipra.

Podsetimo, Srbija je od sredine leta bila stavljena na zelenu listu zemalja čiji državljani će moći da uđu na Kipar bez ograničenja, međutim zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, ova odluka je sada promenjena.

Inače putnici koji dolaze iz zemalja sa narandžaste liste mogu ući sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, a oni sa crvene liste uz ovaj test moraju da se testiraju i pri dolasku na Kipar.

Video: Seničić: Građani Srbije u pet zemalja bez kovid dokumenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    11. avgust 2021 | 08:48

    A zbog cega Izrael? Pa oni su svi vakcinisani?

  • Miler

    11. avgust 2021 | 09:28

    Izrael nije vakcinisan i sad se razboljevaju oni koji nisu primili valcine - zato ove sto nisu vakcinisani kod nas neka se spreme za bolnicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA