Policijski čas i zabrana muzike: Nove mere u još jednom gradu na najvećem grčkom ostrvu

Sve nove mere se odnose i na lokalno stanovništvo i na turiste

  • 1
Iraklion foto: pixabay.com

Grčka je juče zabeležila značajan porast broja zaraženih, jer je u celoj zemlji detektovan 4.181 slučaj. To je za 1.586 više u odnosu na ponedeljak, kada je zabeležen 2.595.

Ukupno je 11 slučajeva detektovano u utorak tokom rutinskog testiranja turista na granicama zemlje, prenosi Greekreporter.

Nove mere u Iraklionu

Uz to što je glavni grad ostrva Krit, Iraklion je i četvrti po veličini u zemlji.

Prema saopštenju Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu Grčke, u Iraklionu će važiti strožije mere. Počev od srede u 6 časova po lokalnom vremenu, pa do narednog utorka, 17. avgusta, na snazi će biti policijski čas.

Kako se navodi u saopštenju, svima koji borave u Iraklionu, bez obzira na to da li u gradu žive ili su u turističkoj poseti, zabranjeno je da napuštaju svoje kuće ili smeštaje od 23 do 6 časova narednog dana, po lokalnom vremenu.

Izuzeci su osobe koje idu na posao ili se vraćaju, kao i osobe koje zbog hitnih medicinskih stanja moraju da zatraže lekarsku pomoć.

Izuzev toga, muzika će biti zabranjena na svim javim mestima u Iraklionu.

Takođe se napominje da se zabranjuje i organizacija privatnih proslava, sa više od 20 ljudi u prostorima, koji su za to namenjeni, a kazne za nepoštovanje su izuzetno visoke. Ta zabrana se odnosi na celu Grčku, a predviđene su kazne u iznosu od 50.000 do čak 200.000 evra.

Ranije ovog meseca ograničenja su uvedena i na ostrvu Zakintos i u gradu Hanija na Kritu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA