≫ 

Građani Srbije mogu u Mađarsku bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji: Dovoljan je samo pasoš

Uslovi prelaska granice za naše državljane koji dolaze iz domovine isti su kao i pre početka proglašenja pandemije

  • 16
Panorama Budimpesta Foto: Shutterstock

Državljani Srbije koji iz domovine žele da odu u Mađarsku sada to mogu da učine bez ikakvih ograničenja, pod uslovima koji su važili pre proglašenja pandemije korona virusa.

Kako je Telegrafu potvrđeno na graničnom prelazu Horgoš, našim građanima nije potreban ni negativan PCR test ne stariji od 72 sata, niti potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa.

Ipak, oni koji putuju iz Srbije u Mađarsku trebalo bi da znaju da su u obavezi da se pridržavaju epidemioloških mera koje važe u toj zemlji.

U Mađarskoj je na snazi obaveza nošenja maske u zatvorenom prostoru. Takođe, kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, za ulazak u sportsko-rekreativne centre, muzeje, zatvorene delove restorana i slično potrebna je potvrda o vakcinaciji.

Građani koji sleću na aerodrom u Budimpešti trebalo bi da znaju da će im biti merena temperatura, ali ni oni ne moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, niti negativan PCR test.

Uz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Albaniju, Mađarska je peta zemlja koja ne uslovljava državljane Srbije koji dolaze iz domovine da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test.

Video: Turističke agencije: Crna Gora bez PCR-a privlači turiste iz Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srce od kamena

    12. avgust 2021 | 19:09

    O čemu pričate??? U Mađarskoj više ne trebaju maske na zatvorenom prostoru a ni nikakva potvrda o vakcinaciji i slično! Ukinuli su mere još pre mesec dana pošto je 80% građana vakcinisano!! Provereno lično i pouzdano! Nemojte da širite laži, već proverite informacije! Slabiste mi vi žurnalisti, prodajete lažne informacije! Možda nije ni istina da je danas bilo 900 zaraženih, već se ide ka tome da svi moraju da se vakcinišu i plašite narod....

  • Astec

    12. avgust 2021 | 17:51

    Obavezan je pasoš a dovoljna je maska i civilizovano ponašanje.Moglo bi da se primeni kao zadovoljavajuće i na globalnom nivou.

  • Delija

    12. avgust 2021 | 18:29

    A u Rumuniji? Kakva su tamo pravila?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA