≫ 

Kipar pooštrio mere za ulazak u zemlju: Srbija stavljena na crvenu listu

Izmenjeni uslovi za ulazak turista iz više zemalja

  • 1
Kyrenia Foto: Pixabay/Kerineja

Kipar je pooštrio mere za ulazak u zemlju i pojedine zemlje, među kojima je i Srbija, dodao na crvenu listu, javlja Tanjug.

Državljani Španije, Belgije, Litvanije, Švedske i Srbije koji nisu vakcinisani protiv korona virusa u obavezi su da se dva puta testiraju na korona virus kako bi ušli na Kipar, a sve ove države od danas se nalaze na crvenoj listi, prenosi portal šengenvizainfo (SćengenVisaInfo.com).

Konkretno, kada je reč o državljanima Srbije koji su vakcinisani protiv korona virusa, oni neće morati da rade dva PCR testa. Oni mogu biti nasumično testirani na kiparskom aerodromu, o sopstvenom trošku.

Vakcine koje se priznaju na teritoriji Kipra su Fajzer/Bajontek, AstraZeneka, Moderna, Sputnjik V, Sinofram, Sinovak i Džonson&Džonson.

Kako je navedeno na sajtu Ministartsva spoljnih poslova Srbije, sva lica koja nisu vakcinisana moraće da imaju dva negativna PCR testa - prvi 72 sata pre leta i drugi odmah po sletanju na Kipar (testiranje se obavlja na aerodromu, o trošku putnika, a vreme do dobijanja rezultata se mora provesti u samoizolaciji). Od ove obaveze se izuzimaju deca mlađa od 12 godina.

Svi putnici su u obavezi da elektronski popune propusnicu (CyprusFlightPass) 48 sata pre leta na https://www.cyprusflightpass.gov.cy, koja turistima služi za nesmetano kretanje na Kipru 7 dana, nakon čega su u obavezi da na svaka 3 dana rade PCR/Rapid test (ukoliko nisu vakcinisani).

Putnici sa zelene liste, na kojoj se nalaze zemlje sa malim rizikom, ne moraju da se testiraju niti da idu u karantin po dolasku u ovu ostrvsku zemlju.

Na crvenoj listi su, pored Srbije, i Holandija, Portugal, Malta, Albanija, SAD, Crna Gora, Rusija, Ukrajina...

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, Hrvatska je prebačena na zelenu listu.

Video: Utihnulo parti ostrvo na kom Srbi vole da letuju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    17. avgust 2021 | 15:58

    Pa zasto smo mi na crvenoj?Mi smo pelcovani masovno hahhahah?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA