≫ 

Surova realnost za koju su krivi ljudi: Kako je jedan švedski turista očistio plaže na Halkidikiju?

Posle mesec dana čišćenja, Daniel je uspeo da prikupi kamion pun smeća

  • 3
djubre, plaža, grčka , halkidiki Foto: Live From Greece/ Facebook, Ivana Stanojević

Ceo odmor koji je proveo u regiji Halkidiki, jedan švedski turista je posvetio čišćenju smeća sa omiljene plaže.

Kao neko ko redovno posećuje Halkidiki, Daniel Tornkvist bio je prilično razočaran kada je tokom jula stigao i primetio da ima dosta smeća.

- Kada sam planirao ovo putovanje, imao sam nameru da mesec dana provedem povezujući se sa prirodom. Međutim, kada sam stigao i video koliko otpada ima na plaži, uopšte nisam bio oduševljen – napisao je on na svom nalogu na jednoj društvenoj mreži, prenosi Greekreporter.

- Iako sam bio razočaran što mi je snove o idiličnoj lepoti mora urušila surova realnost koju su izazvali ljudi, preuzeo sam na sebe da očistim što više đubreta sa plaže koju posećujem i okolnih plaža – dodao je.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Daniel Törnkvist (@danieltornkvist)

Otpad nije problem samo na grčkim plažama

Nakon što je kupio crne kese za đubre, Daniel je počeo da skuplja otpad na plažama u blizini letovališta Nea Roda na Halkidikiju. Kada je završio sa ovim podvigom, prikupio je pun kamion otpada.

- Problem sa otpadom je vidljiv i širom Sredozemlja. Desetine hiljada tona smeća se godišnje baca na Mediteranu i ta količina se stalno povećava – izjavio je Daniel za lokalni portal.

Sledeći podvig - Krit

Iako je učinio nešto dobro za životnu sredinu, Daniel nema nameru tu da stane. Budući da mu je u planu da zimu provede na ostrvu Krit, ima cilj da i tamo uradi nešto po pitanju čistoće plaža.

Kako je objasnio, ima želju da živi na nekom toplom mestu, koje je drugačije i daleko od niskih temperatura i sivog neba u njegovoj zemlji.

Video: Turistkinje iz Srbije otvorile sezonu kupanja u Pefkohoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. avgust 2021 | 19:02

    Vidi se da je covek iz jedne razvijene zemlje koja ima neki nivo svesti o zastiti prirode i cistoti okoline,bez vredjenja iako bi covek svasta rekao kad to sve vidi,vrlo razumno ,smireno sve lepo objasnio,prosto ako vecina ima bar malo savesti tamo trebalo bi da se postide pred tim covekom,koji je svoj odmor pretvorio u ciscenu njihove plaze umesto da uziva i odmara

  • Ma kako da ne

    24. avgust 2021 | 18:39

    Sto se tice Grka, ko i za Srbe a gde su vam kante, a i ako ih ima cisti li to neko.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA