≫ 

Zašto ne bi trebalo izuvati obuću tokom leta avionom? Odgovor će mnoge iznenaditi

Iako mogu da zvuče smešno, neka nepisana pravila su veoma bitna za bezbednost tokom letenja

  • 2
Avion put putovanje nebo palme Foto: Tanjug/AP

Unos samo određenih potrepština u avion vrlo je precizno uređen, strogim pravilima, koja se primenjuju primarno sa ciljem bezbednosti i putnika i osoblja.

Postoje, takođe, i neka nepisana pravila kojih bi trebalo svi da se pridržavaju, kako bi let svima bio što udobniji i sigurniji, bez obzira koliko dugo da traje. Jedno od njih se tiče i nošenja, odnosno izuvanja cipela tokom leta.

Avion, putovanje Image by Orna Wachman from Pixabay

Zašto ne bi trebalo izuvati obuću za vreme leta?

Možda će vam zvučati čudno ili smešno, ali u avionu nije preporučljivo izuvanje cipela. Zapravo nije da je zabranjeno, ali bi jednostavno to trebalo izbegavati.

I ako ste pomislili da je to samo zbog lepog vaspitanja, jer sigurno ne bi ni vama bilo prijatno da se širi neprijatan miris ako vaš saputnik možda odluči da izuje cipele, više je u pitanju bezbednost.

Naime, ako uzmemo za primer neku nepredviđenu situaciju do koje može da dođe tokom leta, a kada se zahteva hitna reakcija, putnik koji izuje svoje cipele sasvim sigurno neće imati adekvatnu reakciju. Tačnije, vrlo je verovatno da neće biti spreman da reaguje ako je u pitanju neki hitni slučaj.

Isto to se odnosi i na situaciju kada možda na prolazu ima nekih krhkotina, iz bilo kog razloga, putnik koji na nogama nema obuću, neće moći slobodno da hoda i sledi uputstva stjuardesa.

Razmislite o ovome ako naredni put budete poželeli da odmorite stopala tokom leta na ovakav način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Несторовић Милутин

    27. avgust 2021 | 20:50

    На летовима са далеког истока сви се обавезно изувају. И корејци и кинези и јапанци. Да крепаш од смрада за око десет до петнаест сати лета. А у првој и бизнис класи, посада им дели папуче.

  • 1111

    27. avgust 2021 | 21:27

    Pa ne znam da li je toliko tesko da kad covek oseti da mu noge smrde , u kadicu stavi dve kasike sode bikarbone i potopi noge 15 min.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA