Putujete u Nemačku sa bebom? Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju

Put u Frankfurt sa bebom može sam po sebi da bude izazovan, a naročito kada se taj put planira u doba pandemije

  • 0
Uplakana Beba u avionu Foto: Shutterstock

Od druge polovine juna ove godine, Nemačka je ukinula ograničenja za ulazak u zemlju što je obradovalo mnoge građane koji žele da putuju u Frankfurt.

Ovaj velelepni grad je sada ponovo moguće obići turistički, ali je potrebno da se pre puta informiše u vezi svih pravila koji u trenutku putovanja važe, kao i da dobro isplaniraju detalji u vezi leta i smeštaja kako bi putovanje prošlo bez ikakvih komplikacija.

Uslovi za put avionom - uz avio karte za Frankfurt potrebne potvrde o vakcinaciji, preležanom virusu ili negativan test ne stariji od 48h

Dobra vest je da se iz Beograda mogu kupiti direktne avio karte za Frankfurt, s tim da, u doba pandemije, pored pasoša za vas i za bebu, biti potrebne i sledeće potvrde:

  • negativan antigenski ili PCR test na Covid 19. U slučaju da se odlučite za brzi antigenski test, on ne sme da bude stariji od 48h, pri čemu se vreme računa od onoga trenutka kada vam je uzet bris
  • vakcinisani i revakcinisani Fajzer, Moderna, AstraZeneka ili Džonson i Džonson vakcinom dužni su da ponesu potvrdu o revakcinaciji. Pri tome, od datuma revakcinacije mora da je prošlo minimum 14 dana
  • u slučaju preležane bolesti, umesto negativnog testa možete poneti potvrdu o preležanom kovidu koji je star najmanje 28 dana, a najviše 6 meseci. Ova potvrda može biti odštampana ili u digitalnom obliku, ali obavezno na nemačkom ili engleskom jeziku.

Sa bebom u avionu

Ukoliko se putuje sa bebom koja je manja od 2 godine (infant), u tom slučaju nije potrebna rezervacija posebnog sedišta za bebu. Ipak, važno je ne zaboraviti pri kupovini avio karte da se naglasi da će se putovati sa bebom. Pri predaji prtljaga trebalo bi naglasiti ukoliko se nosi posebna hrana i lekovi za bebu, a dobra vest je da mnoge avio kompanije ne naplaćuju dodatno prevoz kolica za bebu. Savet kako bi sam put prošao što bezbrižnije je da, ukoliko je moguće, da se vreme leta planira prema rasporedu spavanja bebe. Ipak, put do Frankfurta ne traje dugo pa ne bi trebalo da bude problem da se beba umiri za to vreme.

U grejnoj sezoni dobro je da smeštaj ima panelne radijatore

Kada birate smeštaj gde ćete odsesti dok ste u poseti Frankfurtu, pored osnovnih karakteristika koje se tiču lokacije, same veličine i stanja smeštaja u kome ćete odsesti, ako se putuje sa bebom u periodu kada je u jeku grejna sezona, dobro je dati prednost smeštaju u kojem su panelni radijatori. Sigurno se ovaj savet ne čuje toliko često, međutim, panelni radijatori su odlični za održavanje optimalne temperature i vlažnosti vazduha, što uz brojne druge promene koje dolaze na svakom putovanju može da utiče da bebi bude komotnije u tom prostoru u kom se boravi, bez opasnosti od dodatnih prehlada i problema koje smanjena vlažnost i promene temperature mogu da izazovu.

A šta je sa krevecem za bebu?

Naravno, ostaje pitanje gde će beba spavati? Kada se putuje avionom, nošenje krevetca za bebe, pa čak i onog prenosivog nije opcija, pa se zato valja postarati da smeštaj u kome ćete boraviti ima krevetac u kojem će spavati beba. Ukoliko to nije slučaj, uvek se može obratiti vlasniku koji može da izađe u susret i da obezbedi krevetac za bebu, a u slučaju da se to ne desi, onda je možda bolje opredeliti se za neki drugi smeštaj.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA