≫ 

Za ulazak u SAD uskoro obavezna vakcinacija protiv korona virusa

Sjedinjene Države će istovremeno ublažiti druga ograničenja od početka novembra

  • 1
most, amerika

Foto: Freepik

Sjedinjene Američke Države (SAD) planiraju da uvedu obavezu za gotovo sve putnike koji nisu državljani SAD, a dolaze vazdušnim putem u tu zemlju da budu obavezno vakcinisani protiv korona virusa.

SAD će istovremeno ublažiti druga ograničenja od početka novembra, izjavili su danas neimenovani izvori, preneo je Rojters.

Bela kuća planira da u novembru dozvoli putnicima iz zemalja kojima je bio zabranjen ulazak u SAD od početka 2020. godine, jer prelazi na nove uslove, naveli su izvori.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ovom trenutku državljani Srbije mogu da uđu u SAD. Međutim, u SAD ne mogu da uđu ona lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini (osim Hong Konga i Makao), Iranu, 26 zemalja Šengen zone, Velikoj Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu.

Obavezan je negativan PCR ili NAAT test, ne stariji od tri dana ili za one koji su preležali bolest pozitivan test, ne stariji od tri meseca, uz lekarsku potvrdu kojom se tvrdi da je lice bezbedno za putovanje. Test je obavezan i za decu počev od dve godine. Kontrolu posedovanja testa vrši avio-prevoznik.

Takođe, preporučuje se da se test uradi i u SAD, između trećeg i petog dana po dolasku, kao i da se bude sedam dana u samoizolaciji. Ukoliko dođe do odlaganja leta, iz bilo kojih razloga, putnici će morati da rade novi test ukoliko se ne uklapaju u traženi rok od tri dana pre putovanja.

Dodatne informacije se mogu naći na sledećem linku: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html

Video: Vučić: Podržao bih obaveznu vakcinaciju, ali moram da poštujem Ustav

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    20. septembar 2021 | 17:39

    Sad vam je jasnije ko je izmislio ovaj cirkus i zasto !!!!!...konacno onaj kinez moze da nastavi da jede sisimise na miru !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA