≫ 

Besplatna poseta tvrđavama, muzejima i zoološkim vrtovima: Srbija 2 dana slavi Svetski dan turizma

Na listi turističkih atrakcija koje će građani moći da posete nalaze se Golubačka, Ramska, Smederevska i Beogradska tvrđava, zoološki vrtovi u Beogradu, Jagodini i Boru, kao i brojni muzeji

  • 8
Golubačka tvrđava Foto: Telegraf.rs

Povodom Svetskog dana turizma koji se obeležava 27. septembra, građani će danas i sutra moći besplatno da posete više od 80 turističkih atrakcija.

Spisak atrakcija objavljen je na sajtu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, a na njemu se između ostalih nalazi šest arheoloških nalazišta, više tvrđava kao što su Ramska, Smederevska, Beogradska, Golubačka...

Video: Na kapiji Đerdapa i istočne Srbije: Golubac između istorije i budućnosti

Besplatan ulaz biće i u više muzeja, među kojima su u Beogradu između ostalih Narodni muzej, Etnografski muzej, Muzej nauke i tehnike, Muzej grada Beograda, Muzej savremene umetnosti, Muzej pozorišne umetnosti.

Besplatan ulaz će sutra i prekosutra biće i u mnogim narodnim, zavičajnim i gradskim muzejima širom Srbije, pećinama, na gondolama.

Svoja vrata građanima će otvoriti i tri zoološka vrta, u Beogradu, Boru i Jagodini, a na spisku atrakcija u koje će ulazak biti slobodan nalaze se i Avalski toranj, Mećavnik-Drvengrad, kao i voz Nostalgija - Šarganska osmica.

Video: Sve o novom, tajanstvenom stanovniku Beo zoo-vrta: Posetili smo armadila

Građani će 27. i 28. septembra moći da posete i turistički biser Zlatiborskog okruga, Stopića pećinu koja iz godine u godinu beleži rekordni broj poseta.

Video: Stopića pećina samo tokom septembra ostvarila posećenost kao za celu 2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    27. septembar 2021 | 15:41

    Ulaz u zoo vrt u Beogradu nije besplatan, samo je cena karte snizena

  • Gandra

    27. septembar 2021 | 08:47

    Frka sa koronom i pasosima je napravila da vec dve godine letujemo u srbiji. Nadam se da narednih 10 necu morati niti jednom... Srbija je ocaj za turizam

  • Goran

    28. septembar 2021 | 11:26

    27.septembra u ponedeljak,krenusmo u obilazak na tvrdjavu Golubac,stižemo oko 14h,sve zatvoreno kažu čuvari neradimo ponedeljkom,svi razočarani, velik broj posetilaca,naša grupa otišla do Ramske tvrdjave koja je obnovljena uz finansijsku pomoć Turske,ona je bila otvorena,pitanje šta je za nas kultura ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA