≫ 

Najbolje ostrvo u Evropi nalazi se u našem komšiluku: Hvar je sunčani dragulj Hrvatske

Čitaoci časopisa "Condé Nast Traveler" izdvojili su ovo hrvatsko ostrvo kao idealnu destinaciju za odmor tokom cele godine

  • 5
Pula, Hvar, Dubrovnik Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

I ove godine časopis „Condé Nast Traveler“ upriličio je izbor najboljih ostrva u svetu. Više od 800.000 ljudi imalo je priliku da glasa po 34-ti put i izabere najlepša svetska ostrva.

Jedno od ostrva u našem komšiluku još jednom je steklo prestižno svetsko priznanje.

Ostrvo Hvar se našlo u samom vrhu izbora čitalaca čuvenog časopisa „Condé Nast Traveler“.

U ponedeljak, 5. oktobra 2021. godine je upriličeno proglašenje dobitnika ove prestižne nagrade. Tada su objavljeni i laureati po kontinentima, te se ostrvo Hvar ponovo, nakon dve godine, našlo na prvom mestu najboljih ostrva u Evropi, prenosi Večernji.hr

Sem ovog hrvatskog ostrva, u samom vrhu su se našla dva grčka ostrva, i to Mikonos i Zakintos, te portugalska ostrva Madeira i italijansko Iskija, koje se nalazi na oko 30 kilometara od Napulja.

Posebno je zanimljivo što je ostrvo Hvar okarakterisano kao odličan izbor za celogodišnje posete, najpre zbog povoljnih klimatskih uslova, koji podrazumevaju topla leta i prilično blage zime. Sa više od čak 2.800 sunčanih sati u toku godine, sa pravom se smatra najsunčanijim hrvatskih ostrvom.

Prilikom izbora je uzeta u obzir i bogata istorija ostrva, kao i jedna od glavnih atrakcija Hvara u novije vreme – žetva lavande.

Prema statističkim podacima, ostrvo Hvar su najviše posetili američki turisti. Zabeleženo je više od 13.000 dolazaka turista iz Sjedinjenih Američkih Država, koji su na Hvaru ostvarili 38.000 noćenja u proteklom periodu.

Video: Od logora do luksuznog hotela: Poslednji snimci Mamule kao muzeja antifašističke istorije Bokelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. oktobar 2021 | 18:40

    Hvar i Jelsa su stvarno lepi,Hvar je sada samo za burzuje,jako poznati jet set tamo letuje

  • Hrvatska

    7. oktobar 2021 | 18:53

    Je najlepsa na moru !!!

  • Ivica

    8. oktobar 2021 | 11:58

    Šta imam od toga što je Hvar lep kada od 1984 nisam bio na Jadranu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA