≫ 

Agencije će morati da vrate novac za neiskorišćene vaučere: Poznato kad počinje isplata

- Novac će biti vraćen građanima u periodu nakon 15. januara, a ovo se pogotovu odnosi na Grčku s obzirom na to da nema nikakvog pravnog osnova da se zamenski vaučeri produže - kaže ministarka Tatjana Matić

  • 5
Ekspo 2020 Dubai Tatjana Matic Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas da će agencije morati da vrate novac građanima koji do predviđenog roka - 31. decembra ove godine ne budu iskoristili zamenske vaučere za putovanja koja su uplatili pre pandemije.

- Novac će biti vraćen tim građanima u periodu nakon 15. januara, a ovo se pogotovu odnosi na Grčku s obzirom na to da nema nikakvog pravnog osnova da se zamenski vaučeri produže - kazala je Matićeva Tanjugu.

Dodala je da se radi o malom broju građana koji nisu iskoristili vaučere za zamenska putovanja, kao i da to ministarstvo nema preciznu informaciju o kom iznosu je reč.

Matićeva je izjavila da je razgovarala sa grčkom ministrom turizma na temu uredbe o zakonskim vaučerima i da je tom prilikom Grčka najavila da će novac srpskim agencijama biti vraćen.

- Videćemo kako će se ova odluka grckih vlasti dalje reflektovati na poslovanje naših turističkih agencija. Oni smatraju da je prošla sezona bila dobra i da su došli na 80 odsto od svoje najbolje turističke sezone ikada, a da veliki broj čine turisti koji tradicionalno letuju u Grčkoj - rekla je Matićeva Tanjugu.

Takođe, dodala je da Grci smatraju da je najveći broj srpskih turista koji je bio u prilici iskoristio zamenske vaučere, te da je ostao mali broj ljudi koji zbog privatnih i finansijskih razloga nisu uspeli da otputuju ove godine.

Podsetila je da je i Srbija donela uredbu o zamenskim putovanjima i dodala da će naše agencije, po toj uredbi, od 15. januara, građanima koji nisu uspeli da realizuju zamenske vaučere morati da vrate novac.

Naglasila je da je veliki broj agencija iskoristilo vaučere i da se neiskorišćena putovanja odnose na zemlje u kojima je postojala zabrana ulaska zbog situacije sa pandemijom.

Ministarka je podsetila da je to ministarstvo predložilo agencijama ukoliko nemaju novca da isplate građane koji su uplatili putovanja da podignu kredite u Fondu za razvoj i dodala da će uslovi kredita biti izuzetno povoljni.

Video: Zakopavaju se u so a biće dostupna i srpskim turistima: Slana soba dovedena do ekstrema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maksa

    26. oktobar 2021 | 16:56

    Zasto je Viki na slici?

  • Sliks17

    26. oktobar 2021 | 17:06

    Sramota je sta ova zena radi, nedostojna I pre svega nestrucna za mesto koje radi. Da li si pitala nase agencije koliko ima nego pita ministra Grcke? Grci imaju uredbu od 5 godina, I da procenat voucera koji nije iskoriscen je ipak mnogo mnogo veci nego sto ova nazovi ministarka misli. Pare treba da se vrate I to stoji, ali nam prvo vratite sve sto smo uplatili tim istim Grcima npr pa da vracamo

  • Sany

    26. oktobar 2021 | 19:40

    Samo joj brkovi fale, MML

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA