≫ 

Najavljeno najduže krstarenje na svetu: Obiđite 7 kontinenata za 9 meseci

Počev od 66.000 dolara po osobi, pa do 112.000 dolara se kreću cene za devetomesečno luksuzno krstarenje

  • 2
Krstarenje, brod, Royal Caribbean Foto: Pixabay/postcardtrip

Najduže i najobimnije svetsko krstarenje, u trajanju od čak devet meseci, sa obilaskom 65 zemalja na sedam kontinenata, planirano je za 2023. godinu. Otvorene su rezervacije za „Ultimate World Cruise“, komapnije „Royal Caribbean International“.

Krstarenje počinje 10. decembra 2023. godine i trajaće do 10. septembra 2024. godine.

Kako navodi CNN Travel, cene se kreću od 66.000 do 112.000 dolara po osobi. Osim avionskih karata u poslovnoj klasi, u cenu je uključen i brodski prevoz i smeštaj u hotelu sa pet zvezdica pre isplovljavanja. Ono što nije uključeno u cenu jesu porezi i propisane naknade.

Krstarenje, brod, Royal Caribbean Foto: Pixabay/drtechfuchs

- Ovo je krstarenje nad krstarenjima. Sada više nego ikada, ljudi su odlučili da putuju svetom i da nadoknade izgubljeno vreme – izjavio je Majkl Bejli, direktor kompanije za CNN i dodao:

- Kompanija „Royal Caribbean“ to pretvara u stvarnost i nudi vrhunski odmor, koji oduševljava one koji žele avanturu. Putnicima koji se pitaju gde da putuju, nudimo jednostavan odgovor – svuda!

Predviđeno je da za krstarenje bude korišćen brod „Serenade of the seas“. Brod dug 294 metra, sa ukupno 13 paluba, može da ugosti do 2.476 putnika. Bazen, pozorište, teren za golf i spa centar, pa čak i veštačka stena za penjanje su tek neke od dodatnih atrakcija koje nudi ovaj brod.

Krstarenje, brod, Royal Caribbean Foto: Pixabay/ariesa66

Četiri kategorije destinacija

Da bi zainteresovanima bilo jednostavnije da se upoznaju sa planiranim itinererom, devetomesečno krstarenje je podeljeno u četiri kategorije i to:

  • Amerika i Antarktik
  • Azija i Pacifik
  • Bliski istok i Mediteran
  • Severna Evropa

Nakon isplovljavanja iz Majamija, putovanje se nastavlja prema Karibima, pre planiranih zaustavljanja u Centralnoj i Južnoj Americi. Uključuje i putovanje u Rio de Žaneiro i obilazak vodopada Iguazu u Argentini.

Tokom tih 274 dana, koliko je predviđeno da traje ovo krstarenje, predviđen je obilazak čak 150 destinacija.

Predviđena su, pored ostalog, zaustavljanja i u Kazablanki u Maroku, u japanskom gradu Šimizu i Kakortoku na Grenlandu. Posebno oduševljava i poseta nekima od svetskih čuda, kao što je indijski Tadž Mahal i peruanski Maču Pikču.

Od juna meseca, kompanija „Royal Caribbean“ je nastavila svoja putovanja za odrasle putnike koji su propisno vakcinisani. Na taj način je okončana jednogodišnja pauza izazvana pandemijom.

Tokom jula meseca rasprodate su i karte za luksuzno krstarenje koje će trajati četiri meseca i uključuje posetu destinacijama u 31 zemlji. U roku od samo tri sata od objavljivanja su rasprodate karte za ovo krstarenje, čija je cena bila počev od 73.499 dolara po osobi.

Za januar 2024. godine je planiran početak još jednog zanimljivog i dugog krstarenja.

Video: Zakasnili su na kruzer, a onda ih je posada pošteno počastila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA