Australija ublažila ograničenja za putovanja: Vakcinisani mogu slobodno da putuju

Iako će putovanja prvobitno biti omogućena samo australijskim državljanima, stalnim rezidentima i njihovim užim porodicama, ovim se aktivira plan za ponovno otvaranje zemlje za međunarodne turiste i radnike

  • 1
Australija, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Australija je danas prvi put tokom pandemije korona virusa ublažila svoja ograničenja za međunarodna putovanja, omogućavajući pojedinim vakincinisanim građanima da slobodno putuju i mnogim porodicama da se ponovo okupe, što je izazvalo emocionalne zagrljaje na aerodromima.

Posle više od 18 meseci nekih od najstrožih svetskih graničnih politika u vezi sa korona virusom, milioni Australijanaca sada mogu slobodno da putuju bez dozvole ili potrebe za karantinom po dolasku u zemlju, javila je agencija Rojters, a prenosi Tanjug.

Iako će putovanja prvobitno biti omogućena samo australijskim državljanima, stalnim rezidentima i njihovim užim porodicama, ovim se aktivira plan za ponovno otvaranje zemlje za međunarodne turiste i radnike.

Putnici na prvim letovima iz Singapura i Los Anđelesa stigli su u Sidnej rano ujutru, a mnoge su dočekali uplakani prijatelji i rođaci koje nisu videli nekoliko meseci.

Putnike je takođe dočekivalo osoblje avio-kompanija koji su držali transparente i poklanjali putnicima australijsko divlje cveće i čokoladni biskvit.

U Melburnu, vodeni top poprskao je avion “Singapur erlajnsa” u znak proslave povodom ukidanja ograničenja dok se kretao pistom nakon sletanja.

Australija je pre 18 meseci zatvorila svoju međunarodnu granicu, zabranjujući stranim turistima i domaćim građanima da izlaze ili dolaze u zemlju osim ako im se ne odobri izuzeće.

U Australiji je od početka pandemije registrovano oko 170.500 infekcija i 1.743 smrtnih slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    1. novembar 2021 | 10:57

    Типичан пример западне "демократије" и западних "вредности", слобода људских права... бла, бла трућ, трућ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA