≫ 

Italija dobitnik zlatne, Grčka srebrne medalje, kao najbolje destinacije u Evropi

Više od 135.000 čitalaca je glasalo u različitim kategorijama, na osnovu čega su 25. put dodeljeljene „Readers’Choice Awards“ (RCA 2021)

  • 3
grčka zastava Foto: Pixabay

Još jedno priznanje u oblasti turizma, sa razlogom nosi Grčka. Proglašena je drugom najboljom turističkom destinacijom u Evropi, od strane „Readers’Choice Awards“ (RCA 2021), izdavačke kuće „Worth“ i časopisa o putovanjima „Recommended“, koji izlazi na svaka dva meseca.

Prvo mesto u kategoriji najbolje destinacije u Evropi zauzela je Italija, a Grčka i Irska su podelile drugo mesto, odnosno obe destinacije su okarakterisane kao srebrne, dok je Velika Britanija osvojila bronzanu medalju u toj kategoriji.

U periodu od 8. jula do 31. avgusta je trajala anketa, u kojoj je učestvovalo više od 135.000 ljudi. Glasali su za različite kategorije, poput najbolje turističke agencije, hotela i rizorta, kompanija za krstarenje, avio kompanija i drugih.

Svake godine se dodeljuje „Readers’Choice awards“, koja ima za cilj afirmaciju učesnika u turizmu, kako bi ta grana i dalje napredovala.

Kao najbolja destinacija u Severnoj Americi zlato dobijaju Havaji, srebro Florida, a bronzu Aljaska. Tahiti dobija zlatnu medalju, kao najbolja destinacija na području Azije i Pacifika. Drugo mesto u toj kategoriji dele Australija i Novi Zeland, a na trećem mestu je Japan.

Zlatnom medaljom ovenčana su i ostrva Sveta Lucija i Tukrs i Kaikos, dok su Kajmanska ostrva na drugom, a Dominikanska republika na trećem mestu najbolja destinacija u području Kariba. Meksiko, Kostarika i Belize su tim redom proglašeni najboljim destinacijama na području Latinske Amerike. Zlatnu medalju osvaja Južnoafrička republika, srebrnu dele Izrael i Dubai, a bronzanu dobija Egipat, u kategoriji najboljih destinacija Afrike i Bliskog Istoka.

Video: Seničić o potrebnoj dokumentaciji za turističke destinacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne ne

    23. novembar 2021 | 18:33

    Pola Italije ide u Hrvatsku na more, a Grci ne idu nigde, prosao sam pola Grcke I vise od pola Italije, Italije Bar za mene nema sansi da je bolja destinacija al dobro ja se ne pitam, Grcka je cistija I lepsa 100 puta

  • DDF

    23. novembar 2021 | 19:45

    Trecina italijana letuje sirom grckih ostrva,nisam cuo da grci letuju sirom Italije...🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA