4 načina kako doći do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu

Putovanje avionom trebalo bi biti najjednostavniji i najbrži način za transport, ali često to u praksi ne bude baš tako. Pored obavezne procedure pre poletanja, najveći problem putnika je kako doći do aerodroma, koji je udaljen oko 15km od centra Beograda

  • 3
Avion, poletanje, Airbus, Erbas Foto: Pixabay

Postoji više načina kako možete doći do aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Neki od najčešćih načina su: gradskim prevozom, taksijem, uslužna vožnja prijatelja ili člana porodice, sopstvenim automobilom. U nastavku teksta navešćemo mane i prednosti svake navedene opcije.

 

Gradski prevoz

Do aerodroma “Nikola Tesla” idu tri linije gradskog prevoza, a to su: 72, 607 i A1. Linija 72 polazi sa Zelenog Venca, A1 sa Slavije a 607 sa Novog Beograda. Prosečno trajanje vožnje ovim linijama je 30-40 minuta, za linije 72 i 607 cena je standardna 89 dinara u trajanju od 90 minuta, dok je mini busom A1 cena 300 dinara u jednom pravcu. Jedina prednost vožnje gradskim prevozom koju možemo navesti je povoljnost u finansijskom smislu. Ali ova vrsta prevoza ima više mana. Pre svega navedene linije nemaju toliko česte polaske, tako da se može desiti da ćete dosta ranije morati da krenete na aerodrom jer ukoliko propustite određen polazak možete zakasniti.

 

Kada je gradski prevoz u pitanju, nikada nećete znati koliko će vremena trebati do odredišta, ove linije prolaze kroz ceo grad, a znamo da su velike gužve gotovo uvek. Takođe, gužve su u autobusima i sigurno vam neće biti prijatno da se gurate pred odlazak na odmor ili važan poslovni put. Sve to uticaće na utrošeno vreme celokupnog putovanja od vašeg doma do željene destiacije, tako da za kraće relacije ova opcija nije najbolja.

 

Taxi prevoz

Taksi prevoz je bolja i jednostavnija opcija od gradskog prevoza, ali i znatno skuplja. Dobra strana taksi prevoza je što dolaze do vašeg stana, ne morate nositi prtljag do autobuskog stajališta i nositi iz autobusa u autobus ukoliko morate da presedate. Takođe, ne zavisite od reda vožnje i možete uštedeti vreme. Ali, taksi prevoz ima svojih mana. Pre svega izgubićete dosta vremena u istraživanju i pronalaženju najjeftinijeg taksi udruženja, jer cene znatno variraju, dok za to vreme možete istraživati o gradu koji ćete posetiti. Najveći problem je ipak cena, koja je u proseku od 20€ na više u jednom pravcu, u zavisnosti od dela grada. Za prevoz taksijem u oba pravca daćete 40€, a možda i više, što neretko iznosi oko 50% vaše avionske karte. Ukoliko još želite da usput svratite po partnera ili prijatelja sa kojim putujete, cena može biti još viša.

 

Pomoć prijatelja

Kada shvatite koliko vam je novca potrebno za taksi, a želite da smanjite troškove, uglavnom prva pomisao bude "koga bih mogao/la da zamolim za uslugu?" Ova opcija je po vas dosta jeftinija od taksija jer nećete previše novca dati za utrošak goriva, a takođe jednostavnija od gradskog prevoza. Vaši najbliži prijatelji i porodica su uvek tu za vas, ali često se dešava da letovi budu tokom noći i u toku radnog vremena, pa nije baš prijatno tražiti uslugu u takvim okolnostima.

 

Mnogi neće biti u mogućnosti zbog posla i drugih obaveza da vam pomognu, tako da ova opcija nije jednostavna kao što se čini. U ovom slučaju moraćete organizovati nekog da vas odveze do aerodroma, ali i u povratku da vas sačeka pri sletanju. Nekada može doći do kašnjenja leta, otkazivanja i drugih nepredvidivih okolnosti, koje se neće baš svideti onima koji vas budu čekali.

 

Sopstvenim automobilom

Nakon svih navedenih opcija dolazimo do toga da je najjeftiniji i najjednostavniji način otići do aerodroma svojim automobilom, ali i tu dolazimo do potencijalnog problema "gde ostaviti auto?" Postoji rešenje i za taj problem. Na aerodromu postoji javni parking, ali je preskup i nikada ne znate da li ima slobodnih mesta, zato savetujemo da ga zaobiđete, jer postoji mnogo jeftinija i sigurnija opcija. Idealno rešenje je privatni parking u blizini aerodroma, koji nudi mnoge povoljnosti i usluge.

 

Ukoliko imate svoj automobil, najsigurniji način je da rezervišete parking na aerodromu Beograd online ili putem telefona, tako ćete pre polaska osigurati vaše parking mesto i bez razmišljanja krenuti na put. Prilikom rezervacije dobijate tačnu lokaciju i objašnjenje kako doći do parkinga. Pri dolasku sve formalnosti završavaju se za 5 minuta, a vi ćete biti preveženi službenim automobilom do aerodroma dok će vam osoblje pomoći oko prtljaga. Takođe, u povratku čekaće vas automobil koji će vas ponovo dovesti do parkinga, i to besplatno. Ono što je bitno napomenuti, vaš ljubimac će biti na sigurnom jer je parking ograđen, poseduje obezbeđenje 24/7h, video nadzor, a kao dodatnu sigurnost dobijate link preko kog možete uživo nadgledati vaš automobil.

 

Ukoliko vam je ova opcija zanimljiva, kontaktirajte Sky parking za dodatne informacije i rezervacije. Parking radi non-stop, tako da možete pozvati u bilo koje doba dana i noći.

 

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. novembar 2021 | 20:39

    Najlakše je avionom.

  • Srdjan

    26. novembar 2021 | 23:23

    A možda metroom, hm, gle čuda, na liniji koju su predvideli za izgradnju nema veze izmedju aerodroma i gl. železničke i autobuske stanice, jednog od glavnih pravaca u svakom normalnom gradu a i glavnog razloga što nas turisti zaobilaze i ostaju u šoku kad moraju da se voze sa A1 (Krstić i sin) do grada. Bruka i sramota

  • Dušan

    26. novembar 2021 | 08:51

    Najbolje je privatnim automobilom, kada noću u pola tri, autoputem iz pravca Novog Sada, promašiš skretanje prema aerodromu, zbog ogromnog natpisa "MILOŠ VELIKI", a maleckog jedva vidljivog belog aviončića (znakčić za aerodrom), i završiš u Obrenovcu, jer ne možeš tek tako da se isključiš sa MILOŠA, pa se vraćaš 30 km do aerodroma, brzinom 160 km/h, (nasilnička vožnja), da bi voljena osoba stigla na noćni let!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA