≫ 

Kipar uveo strogu kontrolu za putnike iz Britanije: Jedan PCR test nije dovoljan

Više od polovine svih turista koji dolaze na ostrvo obično je iz Velike Britanije

  • 0
Kipar koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kipar je danas uveo stroge kontrole zbog kovid 19 za sve putnike iz Velike Britanije starije od 12 godina, koje uključuju i obavezu da borave u karantinu dok ne dobiju rezultate laboratorijskog testa obavljenog na aerodromu.

Kiparsko ministarstvo zdravlja navelo je „drastičan porast“ slučajeva omikron soja u Britaniji, kao razlog za pojačane mere, a one se primenjuju na putnike bez obzira da li su vakcinisani ili su već bolovali od kovid 19, prenosi AP, navodi Tanjug.

Prema novim pravilima, putnici kod kojih se utvrdi da su pozitivni na testu na kiparskom aerodromu moraju tu da ostanu u izolaciji dok ih zvaničnici Ministarstva zdravlja ne kontaktiraju sa daljim uputstvima.

Na aerodromu putnici sa negativnim PCR testom dobijaju i pet kompleta za brze testove koje moraju da koriste tokom svog boravka na ostrvu, a u slučaju pozitivnog samotestiranja, od njih se zahteva da kontaktiraju lekara na Kipru i da se podvrgnu još jednom PCR testu.

Na Kipru živi značajan broj britanskih državljana, a više od polovine svih turista koji dolaze na ostrvo je obično iz Velike Britanije, navodi AP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA