≫ 

Odmor na Kipru: Zima na sunčanom mediteranskom ostrvu više liči na proleće

Paket aranžmani za Kipar tokom januara su mahom na bazi sedam noćenja, a u cene su uračunati i avio-prevoz, aerodromske takse i transferi na destinaciji

  • 0
Kipar Foto: Pixabay/Kipar

Provesti zimu na jednom od najsunčanijih mediteranskih ostrva pravi je užitak. Budući da Kipar broji čak 340 sunčanih dana godišnje, to se ne može baš reći da ima pravu zimu. Barem ne onakvu kakvom je mi poznajemo.

Prosečna dnevna temperatura u toku zimskih meseci je oko 20 stepeni. Noću bude oko 10 stepeni, tako da zime praktično i nema. Iako more nije baš za kupanje u tom periodu, ima i onih kojima ne smeta da se brčkaju u relativno hladnoj vodi. Doduše, retko se baš neko usudi tokom zime da to učini, ali može da se desi. Što se padavina tiče, prosek u toku zime je svega šest do osam dana na mesečnom nivou.

Dakle, može se reći da se je Kipar idealna destinacija za posetu čak i u toku zime. Tim pre što su i cene niže, manje je turista, a na ovom ostrvu mogu uživati čak i ljubitelji zimskih sportova, budući da na planini Trodos postoji i ski centar.

Makronissos beach Foto: Pixabay/plaža Makronisos

Cene aranžmana za Kipar u januaru

Putovanja na Kipar su za državljane naše zemlje ograničena, usled pandemije korona virusa. Prema informacijama na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, svi putnici koji nameravaju da do 10. januara 2022. odu na Kipar u obavezi su da o svom trošku urade PCR test odmah na ostrvskom aerodromu. Ova mera se odnosi i na vakcinisane i na nevakcinisane putnike.

Međutim, od svakog putnika se zahteva i relevantan dokument prilikom ukrcavanja u avion. Za vakcinisane putnike to je dokaz o propisanoj vakcinaciji, dok su nevakcinisani u obavezi da prilože negativan PCR test, koji ne sme biti stariji od 72 sata.

foto Pixabay foto Pixabay

Konkretne mere važe za sve putnike koji su stariji od 12 godina.

Uz to su u obavezi da popune i Cyprus flight pass 48 sati pre početka putovanja. U pitanju je aplikacija koja se koristi za kretanje po ostrvu u narednih sedam dana. Ukoliko turisti borave na Kipru i nakon tog vremena, prema trenutno aktuelnim merama, u obavezi su da ukoliko nisu vakcinisani, na svaka tri dana rade PCR i brzi test.

Što se cena aranžmana za Larnaku tiče, oni na bazi 7 noćenja tokom januara u apartmanima u Larnaki kreću se od 500 do 550 evra po osobi. Osim smeštaja u apartmanima A ili B kategorije, odnosno 7 noćenja, u cenu je uračunat i avio-prevoz, uz sve pripadajuće takse, kao i transferi na destinaciji.

Ukoliko se turisti opredele za smeštaj u nekom od hotela sa tri zvezdice u Larnaki, cene se kreću od oko 550 d0 600 evra po osobi. Usluga je na bazi 7 noćenja sa doručkom, s tim što u određenim hotelima te kategorizacije postoji mogućnost doplate za polupansion, što košta od 10 do 18 evra po osobi i po danu.

Sedam noćenja u izabranom hotelu u Larnaki, koji je kategorisan sa četiri zvezdice, tokom januara po osobi košta oko 660 evra po osobi, na bazi usluge noćenja sa doručkom. Takođe je uračunat i avio-prevoz u cenu paket aranžmana, kao i sve aerodromske takse i transferi od aerodroma do smeštaja i nazad.

Najskuplja varijanta u tom gradu trenutno iznosi nešto više od 1.000 evra po osobi, obračunato u dinarskoj protivvrednosti. U pitanju je paket aranžman na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa pet zvezdica u Larnaki, avio-prevoz, a u cenu su uračunate i aerodromske rakse i transferi na Kipru. Stariji gosti imaju mogućnost doplate za polupansion u iznosu od 32 evra dnevno po osobi, dok deca plaćaju 16 evra dnevno. Doplata za pun pansion je 64 evra dnevno, a za decu duplo manje.

Limasol, Kipar Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Paket aranžman na bazi 7 noćenja sa doručkom u nekom od hotela sa tri zvezdice u Limasolu tokom januara kreće se od 500 do oko 630 evra po osobi. Doplata za uslugu All Inclusive iznosi 24 evra po osobi dnevno, a za decu 12 evra.

Ukoliko je u pitanju smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice u Limasolu, cene se kreću između 625 i 700 evra, dok su cene smeštaja u hotelima sa pet zvezdica u tom gradu od oko 770 do nešto manje od 1.200 evra.

Usluga je mahom na bazi noćenja sa doručkom, s tim što gosti imaju mogućnost doplate za polupansionsku ili uslugu All Inclusive, čije cene variraju od hotela do hotela. Takođe je u cenu aranžmana uračunat i avio-prevoz, kao i pripadajuće takse i transferi na Kipru.

Video: Turci opet napadaju: Ovog puta provociraju sukob na Kipru otvaranjem plaže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA