Gde otputovati za Dan zaljubljenih? Top 3 ideje za romantično putovanje

Neke od destinacija, koje važe za romatične, ne moraju nužno biti van granica naše zemlje

  • 4
Ljubavni par, momak, devojka, put, aerodrom, putovanje Foto: Shutterstock

Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun, činjenica je da je 14. februar iz godine u godinu sve značajniji datum za mnoge. Oni koji slave Dan zaljubljenih često se trude da iznenade voljenu osobu baš tog dana. Naravno ima i onih, koji će potencirati da tada nije Sveti Valentin, nego Sveti Trifun, zaštitnik vinara i vinogradara, ali je to ipak neka druga tema.

Bilo kako bilo, oni koji neguju svoju ljubav, znaju koliko je važno sa vremena na vreme iznenaditi voljenu osobu.

Shodno finansijskim mogućnostima, to može biti neki skroman poklon, izlazak u omiljeni kafić ili restoran, ali i putovanje. Neke od destinacija, koje važe za romatične, ne moraju nužno biti van granica naše zemlje.

Vrnjačka banja

Most ljubavi iznad Vrnjačke reke mesto je gde se organizuje takmičenje u najdužem poljupcu i na najlepši način obeležava Dan zaljubljenih. Sve i da ne želite da učestvujete u tom takmičenju, možete kupiti katanac i simbolično „zaključati“ vašu ljubav. Ne zaboravite da ključić bacite u Vrnjačku reku.

Oko 6.000 dinara je potrebno izdvojiti za najam apartmana u Vrnjačkoj banji na bazi tri noćenja, uoči Dana zaljubljenih, što je trenutno najjeftinija ponuda. Smeštaj u hotelu sa dve zvezdice iznosi oko 14.000 dinara za dve osobe, a oko 32.000 dinara je potrebno izdvojiti za smeštaj u jednom od vrnjačkih hotela sa četiri zvezdice, za tri noći i za dve osobe. Nešto više od 45.000 dinara košta tri noćenja sa doručkom u jednom od hotela sa pet zvezdica u Vrnjačkoj banji u tom periodu.

Trebinje

Pored toga što možete uživati u romantičnoj šetnji po gradu, u kome je rođen srpski pesnik Jovan Dučić, organizuju se i vrlo zanimljivi izleti do Hercegovačke Gračanice, manastira Tvrdoš i Mostara, grada u kome je rođen veliki romantik, srpski pesnik Aleksa Šantić.

Trenutno su u ponudi dva tipa aranžmana. Cena četvorodnevnog aranžmana, koji uključuje autobuski prevoz i jedno noćenje sa doručkom u dvokreventnoj sobi u hotelu sa 4 zvezdice za dve osobe iznosi oko 50 evra. Druga opcija je petodnevni autobuski aranžman, koji po osobi košta 75 evra i uključuje dva noćenja sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice u Trebinju.

Prag

Zlatni grad u Češkoj idealna je opcija za romantično putovanje, koje nije naročito skupo. Smeštaj u dvokrevetnoj sobi po osobi iznosi oko 100 evra. U cenu je uračunato 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice i autobuski prevoz. Jedan ovakav aranžman traje šest dana, jer je predviđen autobuski prevoz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    5. februar 2022 | 17:27

    Građanima Srbije finansije dozvoljavaju da -ako su na Voždovcu na primer -dođu do Mirijeva. Na kafu..😂

  • ја

    5. februar 2022 | 15:43

    Једна осамљена кућа на граници Србије и Црне Горе,далеко од свих,скривена на једном брду,без интернета,буке и познатих.

  • Pavke🙏🙏🙏

    5. februar 2022 | 15:33

    Palić🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA