≫ 

Srpske planine krcate, iako se većina žali da su cene paprene: Uvek se traži krevet više

Planina koja iz godine u godinu postaje sve popularnija jeste i Zlatar, koja je od devestiranog mesta sada jedna od top turističkih lokacija

  • 12
Planine sneg Zlatibor Foto: Rina

Tokom proteklih praznika planine na zapadu Srbije bile su izuzetno posećene, a najpopularniji svakako je i dalje Zlatibor kroz koji je za samo nekoliko dana prošlo preko 35.000 posetilaca.

- Već tradicionalno polovinom februara skoro svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a na Zlatiboru se tražio krevet više. Pokazalo se da je to destinacija broj jedan kad je u pitanju porodični odmor, ali i za omladinu koja voli skijanje i snežne avanture.

Nezaobilazne atrakcije koje je posetio najveći broj turista jesu Gold Gondola, kao i neizbežna Stopića pećina - izjavio je za RINU Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.

Planina koja iz godine u godinu postaje sve popularnija jeste i Zlatar, koja je od devestiranog mesta sada jedna od top turističkih lokacija. Danima unazad bilo je sve rezervisano i nije bilo moguće pronaći smeštaj ukoliko to niste učinili na vreme.

- Ogromno interesovanje je zabeleženo polovinom februara, pa postaje praksa da i osim u decembru i januaru i sada imamo veliki broj gostiju. Svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni čak i nekoliko sedmica ranije.

Na Zlataru ima dovoljno snega, pa su posetioci uživali su skijanju i sankanju, a najpopularniji sadržaj bila je vožnja kvadovima do netaknutih predela, vrha Zlatara i vidikovca sa kog puca veličanstven pogled na meandre Uvca - kaže Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Da je razvoj turizma na ovoj planini u ekspanziji pokazuje i da je višestruko skočilo interesovanje za kupovinu placeva, a skoro svi su i rasprodati. Narednih godina očekuje se dodatno povećanje smeštajnih kapaciteta na Zlataru.

- Investitori su prepoznali Zlatar kao odlično mesto za ulaganje. Izgrađeni su novi apartmani i na taj način polako rešavamo naš ključni problem, a to je mali broj smeštajnih kapaciteta. Sada smo u prilici da ostavarimo rekordan broj noćenja - naglasio je Pucarević.

Video: Ogromne gužve na Kopaoniku: Skijaši se tiskaju jedni uz druge

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kanda

    19. februar 2022 | 15:17

    Evro po evro od države, malo kraduckanja i neplaćanja PDV-a, akciza, rad na crnjaka, i skupi se lova.Mi, ovce, arbajtujemo i plaćamo danak državi, ali ko nam je kriv što je volimo.

  • Marko

    19. februar 2022 | 15:19

    Nema se para...Svi kukaju da nemaju od čega da žive a ovamo grdne pare daju na skijanje. Žalosno a istinito. Samo dižite kredite i ne kukajte posle.

  • Laik

    19. februar 2022 | 16:24

    Izlizana je prica vise o javnom sektoru(ne racunam teske parazite),ali ovi koji stalno kukaju a stalno su na nekom mini odmoru a stalno su prvatno-drzavnoj kombinaciji,ti su najgori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA