≫ 

Rame uz rame sa najboljima: Srpska prestonica prepoznata kao odlično mesto za noćni provod

Uživanje u ludom noćnom provodu je zagarantovano u ovim gradovima

  • 1
Engleska noćni klubovi ukidanje restrikcija Foto: Tanjug/AP

Spadate u red ljudi koji vole da luduju do zore i često ste baš vi ti koji ubeđuju prijatelje da imate vremena za još jedno piće? Onda ste definitivno ljubitelj noćnog života. Iako to nije bilo moguće u poslednje vreme, zbog mera donetih usled pandemije, ludi noćni provod se polako vraća širom sveta.

Pa ako želite da zaista uživate u takvoj vrsti zabave, treba da znate da ima gradova u kojima je to najbolje da učinite.

Iako je Njujork poznat kao „grad koji nikada ne spava“, rame uz rame sa njim staju i neki drugi gradovi širom sveta.

Kairo, Egipat Foto/Tanjug/ Tanja Valič

1. Kairo, Egipat

Ako zaista želite da ostanete budni do duboko u noć, idite u Egipat. Osim brojnih kafića, ovde se nalaze i restorani svetske klase, što Kairo čini najprestižnijim gradom na svetu za noćni provod.

Zbog klime, mnogi kafići, barovi i klubovi ostaju otvoreni do zore, dok prodavnice rade najmanje do ponoći.

2. Atina, Grčka

Duge tople letnje noći stvorene su za uživanje u grčkoj prestonici. Večera u Grčkoj tokom leta obično počinje oko 20 časova, gde uz bogato meze gosti mogu da uživaju do duboko u noć.

Posle toga mogu uživanje nastaviti u jednom od brojnih klubova, kojih u Atini ne manjka. Klubovi i barovi su obično otvoreni do oko dva sata iza ponoći, tako da ima vremena i za uživanje u gastronomskoj ponudi i u plesu.

Atina, Grčka Foto: Aleksandra Blažević

3. Beograd, Srbija

Na visokom trećem mestu liste najboljih gradova za noćni provod, prema euronews.com našao se i Beograd, sa 88,6 poena od mogućih 100. Može se reći da je srpska prestonica ponosna na svoju klupsku scenu.

I u toku zimskih meseci je primetna dobra ponuda, a naročito tokom letnjih meseci, kada brojni lokali uz reku i na njoj preuzimaju primat.

4. Istanbul, Turska

Grad na dva kontinenta može se pohvaliti i odličnom ponudom noćnog života. Bilo da izaberete neki od džez barova, uživanje u baštama kafića ili u nekom od prilično neuređenih lokalnih barova, moći ćete da se odlično provedete.

U Istanbulu postoje kvartovi različitih karakteristika. U svakome od njih se može naći i odlična gastronomska ponuda.

foto Pixabay Istanbul, smešten na Bosforu, moreuzu koji Evropu i Balkan deli od Male Azije. Foto: Pixabay

5. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Od mogućih 100 poena, ovaj grad ima 84,9. Kafići i barovi su otvoreni do kasnih večernjih sati, dok noćni klubovi rade uglavnom do jedan sat iza ponoći. Iako se podrazumeva da i turisti treba da poštuju pravila, u mnogim hotelskim barovima u Dubaiju će im biti poslužen alkohol.

Glamur je osnovna karakteristika noćnog provoda u ovom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    6. mart 2022 | 21:27

    Najgori mogući "kompliment" je kada ste noćna zabava . Zna se šta se radi noću . Beograd treba da bude poznat po drugim stvarima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA