Konačno lepe vesti: Hrvatska ukinula sva ograničenja za ulazak u zemlju

Poslednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza bila je na snazi od 9. aprila

  • 26
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica,  Srbija i Hrvatska Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske potvrdilo je danas da su ukinuta kovid-ograničenja za ulazak u Hrvatsku, prenela je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske, koja je bila važeća do 30. aprila 2022. godine, nije produženo, navodi se u saopštenju MUP.

Stoga je ulazak u Hrvatsku dozvoljen uz uvažavanje uslova ulaska koji su bili važeći pre epidemije virusa korona, odnosno uz uslove propisane Zakonikom o šengenskim granicama, Zakonom o strancima i drugim propisima, bez epidemioloških uslova.

Poslednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza bila je na snazi od 9. aprila. Prema njoj, putnicima iz Evropske unije za ulazak u Hrvatsku više nije bila potrebna kovid potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali da ispune epidemiološke uslove, odnosno da imaju kovid sertifikat.

Ograničenje prelaska preko graničnih prelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku, navodi HRT.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momčilo

    4. maj 2022 | 11:27

    U hrvatskoj sam bio samo dva puta.U Osjeku službeno i na sajmu tehnike u Zagrebu.To je bilo 80-tih god.I nikad više.To je narod koji otvoreno mrzi Srbe i Srbiju jezik.Još se nisu oprali od ustaša.

  • Ss

    4. maj 2022 | 21:58

    Bolece me za Hrvarsku.Nikad ne moraju da otvore granice...jedva sam živu glavu izvukla 90-ih..nikad više kod ustasa

  • Ja bre

    4. maj 2022 | 17:43

    E sad sam se obradovao..... To mi je najvažnije na svetu. Taj deo bivše Jugoslavije meni služi samo kao trnzit čak nikad ni gorivo ne sipam samo platim putarine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA