≫ 

Oni koji zaista žele pravi odmor, ne treba da letuju na ovom grčkom ostrvu: Previše stepenica!

Lefkada je raj na Zemlji, ali nije za svakoga

  • 8
katisma lefkada foto: pixabay.com

Ne kažu džabe da je informacija u svakom životnom segmentu zlata vredna. Šteta te se tehnološkim dostignućima ne koriste u velikoj meri ljudi u različitim životnim situacijama. Tako bi sebe poštedeli mnogih negativnih iskustava.

Nakon prvog letovanja na grčkom ostrvu Lefkada, za koje ste se sigurno odlučili zbog fascinantnih slika plaža, koje možete videti na društvenim mrežama i internetu uopšte, sigurno ste pomislili da je trebalo da proverite kako se stiže do određenih plaža.

Na našu nesreću, ne uključi se mnogima od nas lampica kada ugleda čuvenu Egremni plažu, koja je jedan od simbola ovog letovališta, pa da se zapita kako se do te plaže stiže. A onda kada vidi sve one stepenice, koje vode do jedne od najepših plaža Grčke, vrlo verovatno poželi da odustane, uprkos plavetnilu koje ga mami. Ali onda proradi onaj čuveni srpski inat, pa očas posla siđe do ove neobične uvale, koju karakteriše tirkizno plavo more.

Međutim, kada dođe trenutak da treba da se vrati nazad do automobila, koji je parkiran na samom vrhu stepenica, naš turista shvati da je inforkmisanost važna i prilikom odabira mesta za letovanje.

Kako do plaža na Lefkadi?

Iako je u pitanju letovalište izuzetne lepote, ipak nije Lefkada za svakoga. Pooebno ukoliko želite da posetite što više plaža, lako se može dogoditi da od te ideje odustanete kada saznate kako se do pojedinih plaža stiže.

Da biste, recimo stigli do čuvene Egremni plaže, imate dve opcije. Ona manje stresna podrazumeva korišćenje usluge taksi brodića. Druga koja je češće u opticaju, ali je i više naporna, podrazumeva da do ove plaže odete i da se sa nje vratite pešice.

Ništa neobično, pomislićete. 

porto katsiki kaciki lefkada jonsko more plaza foto: printscreen/youtube/Emanouil Koutsios

Ali treba da znate da je ranije bilo potrebno da se spustite niz nekoliko stotina stepenikca, da biste uživali u njenom plavetnilu. Kako se priroda postarala u nekoliko navrata, tako su česti i odroni na ovoj plaži, pa je sada i put nepristupačniji. Iako vredi svog truda, budući da je u pitanju jedna od najlepših plaža Grčke, razmislite i o povratku, pa onda odlučite kako ćete je posetiti.

Taksi brodićem možete stići i do još jedne čuvene plaže na Lefkadi, ali Milos plažu možete posetiti i pešice. Mada vam se ta varijanta verovatno neće dopasti, posebno kada se budete vraćali. Oko 15 do 20 minuta je potrebno da pešačite prilično uskom stazom da biste bili u mogućnosti da uživate na ovoj plaži. 

Milos, plaža, Lefkada Foto: Bojana Krstić

Još jedna od fenomenalnih plaža Lefkade, koje su prilično teško dostupne sa kopnene strane je i Megali Petra. Do nje možete stići iz pravca obližnje, manje divlje plaže, a samo ako uspete da preskočite stene, što je brža varijanta. Inače ćete morati da se uputite pešice preko obližnjeg brda, kako biste uživali u plavetnilu, po kome je ova plaža poznata.

Naravno da nisu sve plaže na Lefkadi teško dostupne, ali su sigurno sve one posebno interesantne. Mada, sve i da se uspete da stignete do jedne od njih, postavlja se pitanje kako da se vratite nazad? Baš zato se letovanje na Lefkadi preporučuje ljudima koji su aktivni i kojima neće smetati da pešače do plaže, odnosno da se na isti takav način i vrate nazad.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roka

    22. februar 2020 | 11:52

    Posle lefkade se covek razocara u ostalo.

  • Bio prošle godine

    22. februar 2020 | 09:32

    Prelepe rajske plaze! Nestvarna boja mora i peska... Nije za ljude koji imaju decu jer su prilazi do najlepših plaža teski i vrlo nepristupacni. Nema prodavnica, kioska, wc,lezaljka sa suncobranima(na tim plazama).

  • Ja

    22. februar 2020 | 11:46

    Najlepsa voda na svetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA