≫ 

Bez skrivenih troškova: Koliko košta letovanje na Mikonosu?

Em ostrvo, em najpoznatije

  • 0
Mikonos Mikonos / pixabay.com

Jedna od najekskluzivnijih destinacija u celoj Grčkoj je sasvim sigurno i ostrvo Mikonos. Zašto je to tako, nećemo se ni truditi da razmišljamo, tek dobro je poznato da ovo grčko ostrvo posećuju mnoge poznate face što na lokalnom, što na globalnom nivou.

Logično se nameće pitanje da li je moguće da neko sa pristojnim primanjima ipak oseti kako je to letovati na ovom rajskom ostrvu?

Ekonomičnost vam neće baš mnogo pomoći u tom slučaju, ali ipak možete razmsiliti o ovoj ideji. Dostupno je nekoliko opcija, a mi ćemo pokušati svaku od njih ukratko da analiziramo, pa možda i smislite kako da i vi letujete na Mikonosu.

Letovanje na Mikonosu preko agencije

Mnoge turističke agencije već imaju u ponudi letovanje na ovom ekskluzivnom grčkom ostrvu. U većini slučajeva se nudi opcija čarter letova i smeštaj u nekom od hotela, a mahom na bazi noćenja sa doručkom.

Pošto odaberete period putovanja, te hotel, sedite. Vrlo je verovatno da će vas cena ostaviti bez teksta.

Od 2.000 evra pa naviše, po sobi će vas koštati smeštaj u hotelu sa 2 zvezdice za dve osobe, sredinom jula. Usluga je na bazi 7 noćenja sa doručkom i avio prevozom, ali bez uračunatih taksi.

Od dodatnih troškova u tom slučaju imate obavezu da platite 61 evro takse na aerodromu u Atini i 25 evra za jednu odraslu osobu za let Atina – Mikonos. Boravišna ili takozvana taksa za noćenje se plaća u celoj Grčkoj i iznosi 0,5 evra po danu za svaku smeštajnu jedinicu u hotelu sa jednom ili dve zvezdice. Kako se povećava broj zvezdica, tako se proporcionalno povećava i visina te takse na dnevnom nivou, pa je taksa iznosi 4 evra za smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica za jedno noćenje.

Ukoliko želite da budete smešteni u hotelu sa 3 zvezdice, to će vas zadovoljstvo koštati od oko 3.000 evra pa naviše po smeštajnoj jedinici. Isto važi kao i prethodno što se tiče aerodromskih taksi i plaćanja takse za noćenje.

Mikonos avionom u sopstvenoj režiji

Mikonos Mikonos / pixabay.com

Druga opcija jeste da putujete avionom iz Beograda do Atine, pa onda od Atine do Mikonosa. U principu to je ista varijanta koju nude brojne agencije, ali ako sada sačekate popust u avio kompaniji, lako se može deisti i da uštedite.

Cena povratne avionske karte Beograd – Atina – Beograd tokom sredine jula iznosi od oko 18 do skoro 28 hiljada dinara.

A što se tiče cene karte Atina – Mikonos – Atina za isti period, ona iznosi od oko 10 do oko 25 hiljada dinara.

Mikonos busom/automobilom i brodom

Povratna autobuska karta od Beograda do Atine je sto evra. U skladu sa time u kom periodu godine letujete, odnosno koju vrstu trajekta odaberete, zavisiće i cena karte.

U proseku, oko 70 evra treba da platite za automobil u tom slučaju, a za svaku osobu je cena karte oko 40 evra. Imajte na umu da isto toliko treba da platite i u povratku sa Mikonosa.

Smeštaj na Mikonosu

Mikonos Mikonos / pixabay.com

Boravak u zajedničkoj spavaonici sa bračnim krevetom, za dve osobe sredinom jula na ovom ostrvu iznosi tek nešto manje od 1 000 evra, na bazi 10 noćenja.

Apartman u gradu Mikonosu je u proseku od 1.300 do oko 1.800 evra po sobi u navedenim terminima. Cene variraju i to najpre u zavisnosti od lokacije, ali i perioda boravka.

Hoteli na Mikonosu su posebna priča. Cene se kreću od 1.500 do skoro 17.000 evra za 10 noćenja sa doručkom (uglavnom) i to za 2 osobe, sredinom jula.

Dodatni troškovi na Mikonosu

Ako ste mislili da je ovo sve što ćete imati od troškova, da vam odmah napomenemo da nije.

Dve ležaljke na najpoznatijoj i najluksuznijoj plaži Namos je moguće iznajmiti po „simboličnoj“ ceni od 120 evra. Uz to ćete dobiti i jedan peškir, a piće se plaća odvojeno.

Sve je na Mikonosu posvećenu ugođaju turista, pa tako i skoro svaka plaža ima bar. Zato se i iznajmljivanje ležaljki i suncobrana gotovo podrazumeva, a cene svakako variraju u velikoj meri. Na to morate biti spremni.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA