≫ 

Žive svoj san: Momak i devojka napustili posao i "penzionisali se" na grčkom ostrvu

"Ovo je najbolja odluka koju smo doneli..."

  • 4
Balos Krit

Laguna Balos / pixabay.com

Stef (30) i Met Trot (34) žive svoj san. U avgustu 2018. odlučili su da se presele u malo selo zvano Humeri na Kritu, gde su kupili posed i žive sa 5.000 funti godišnje.

Par, koji je vodio biznis šetanja pasa, zasitio se životom sa Stefovim roditeljima, dok su ujedno štedeli za depozit za kuću, prenosi Metro.

Odlučili su da "preskoče narednih 30 godina", pa su se preselili na grčko ostrvo o kom su oduvek sanjali, a žele i da tamo provedu starost i penziju.

Krit

Krit / Foto: Pixabay

Par je potrošio 50.000 funti svoje ušteđevine na dvosobnu vilu, koja se nalazi u tihom selu, a kažu da je to "najbolja odluka koju su doneli".

Oni rade jedino u toku letnjeg perioda - Stef polu-radno vreme u hotelu, a Met, koja je veterinarska sestra, otputuje u Veliku Britaniju na šest sedmica.

Iako ih je njihova odluka koštala toga da se odreknu plate od 20.000 funti godišnje, Stef i Met kažu da im njihov stil života i nova lokacija daju mogućnost da im za život ne treba više od 5.000 godišnje.

- Pokušavamo da budemo ekološki svesni i da se vratimo prirodi koliko god je to moguće. Vegeterijanci smo i pokušavamo da redukujemo naš uticaj na zemlju. Pravimo naše proizvode za lepotu, izbegavamo korišćenje plastike, imamo predmete koje više puta upotrebljavamo za sve i svašta - ističe Stef i dodaje:

Krit

Foto: Pixabay

- Zimi kuvamo na cepanici, leti koristimo solarne rerne, pa izbegavamo upotrebu struje. Kad smo štedeli za Krit, došli smo do tačke gde smo toliko dobro postupali sa novcem da smo mogli da prištedimo u svemu.

Iako su u delimičnoj penziji, Stef i Met ne provode dane lenčareći pod suncem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    15. mart 2020 | 08:18

    Nekad mi dodje da uradim isto...

  • Sonic

    15. mart 2020 | 09:28

    Oni žive moj san. Još samo da skupim 50k eur. Eto mene tamo. Jedna mala tavernica u senci maslinovog drveta, ouzo.... Ehh ali radim na tome

  • Penzioner

    15. mart 2020 | 00:36

    Nesto najlepse sto su mogli da urade, jedno bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA