≫ 

Samo da korona prođe do leta, pa da idemo na Tasos: Koje letovalište je najlepše?

Magično ostrvo koje će vam zauvek ostati u sećanju

  • 6
ostrvo, Thassos, Tasos, Foto: Pixabay

Nakon Halkidikija, koji iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista iz naše zemlje, po broju poseta slede grčka ostrva Tasos i Krf. Mada ipak za nijansu možda prednjači Tasos poslednjih godina, iako sve više naših ljudi otkriva i neke nove destinacije u Grčkoj.

Tasos – šuma koja pluta

Zbog izuzetno bogate priorde, ovo ostrvo se često naziva i plutajućom šumom. Miris maslina i mediteranskog rastinja je ono što daje posebnu čar ovom ostrvu. Ne bez razloga, mnogi meštani tvrde da ko jednom otkrije lepote Tasosa, uvek će im se vratiti, što dokazuju sigurno i brojni srpski turisti, čiji se broj na tom ostrvu povećava svake godine.

Brojne lepo uređene, ali i divlje plaže su jedan od razloga zbog kojih mnogi biraju da letuju na Tasosu. Međutim, da li zbog bolje posete ili zbog opšte ekonomske situacije, tek cene se iz godine i godine povećavaju.

Ali pošto je u pitanju speciifčno ostrvo, to za svačiji džep postoji letovalište. Ako na vreme rezervišete smeštaj i počnete da štedite novac, nema razloga da brinete o cenama.

Limenarija i Limenas

S obzirom na to da većina naših turista na Tasos odlazi u sopstvenom aranžmanu, to se najpre odlučuju za smeštaj u ova dva letovališta. Kako navode, to je za njih odlična baza, pa lako mogu da obiđu i ostale delove ostrva.

ostrvo, Thassos, Tasos, Foto: Pixabay

Limenas je glavni grad ostrva i u tom smislu je i atraktivan, posebno za ljude koji uživaju u aktivnom odmoru. Sa druge strane, Limenarija je miran gradić, u kome mogu da uživaju turisti koji od odmora žele upravo suprotno.

Sve to morate imati na umu kada budete birali smeštaj na Tasosu, kako ne biste bili razočarani.

U kom mestu na Tasosu ćete proći najjeftinije?

Plaža koja je jedna od najpoznatijih na ovom ostrvu je sasvim sigurno ona, koja nosi epitet zlatne. Sa opravdanim razlogom, naravno.

A u neposrednoj blizini Golden Beach se nalazi letovalište, u kome se možete odlično provesti i odmoriti, a po pristupačnim cenama.

ostrvo, Thassos, Tasos, Foto: Pixabay

Kako je sa ostalim delovima ostrva odlično povezano, to letovalište Skala Potamia treba definitivno da bude na listi vaših prioriteta za naredno letovanje, ukoliko budete izabrali ovo grčko ostrvo.

U pitanju je relativno mlado letovalište, jer se Skala Potamia zapravo intenzivnije razvila tokom poslednje decenije. Smeštajnih kapaciteta ima sasvim dovoljno, tako da ne bi trebalo da vam predstavlja problem da odlučite u kojoj vili želite da budete smešteni.

Ne zaboravite da je ovo vrlo mirno letovalište, u kome zaista možete da uživate u pravom odmoru. Biće vam potrebno samo oko 10 minuta vožnje da biste osetili sve čari noćnog života, budući da je glavni grad ostrva toliko udaljen od ovog letovališta.

Video: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    17. mart 2020 | 11:32

    Davne godine, neverovatno letovanje. Predivan Hotel, prodavnice, restorani, obala, more, istorijske znamenitosti, Crkve, muzeji, iskopine, plaze, ljudi. Hrane kojoj ne mozes odoleti, stalno si gladan, valjda i od fizicke aktivnosti. U uverenju si, da je to jedino mesto, na kome pozelis da ostanes zauvek. Bar za mene. Okolnosti su se promenile, ne mogu putovati. Ali su bar predivna secanja, na divno ostrvo i njegove mirise ostali. Svima preporucujem Tasos kao destinaciju, lek za dusu i telo. Ali da obilaze ostrvo i plaze.😎

  • Hmm...

    17. mart 2020 | 11:16

    Ovo će mi biti deveta godina za redom da letujem u Skali Potamiji ni Korona me neće sprečiti....i još nisam izgustirao Tasos

  • Kv

    17. mart 2020 | 11:18

    Ko prezivi, mozda i ode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA