≫ 

Da li ćemo moći da planiramo letovanje u Grčkoj ove godine?

Trenutna situacija ne obećava previše, ali...

  • 10
Mirtos plaza, Kegalonija, Grcka Foto: Pixabay

Pitanje koje se samo po sebi nameće u trenutnoj situaciji se odnosi i na planirani letnji odmor. I dok nas mnogi, u manjoj ili većoj meri, bombarduju raznim informacijama, jedno je sigurno, treba biti optimističan i izvući ono lepo iz svega.

Mnogi stručnjaci se ograđuju od ikakve ideje da mogu dati precizna predviđanja o tome koliko će trajati nedavno proglašena pandemija korona virusa, što je i sasvim razumljivo. Ali kao i sve druge situacije, tako će i ova jednom proći.

Okrenite se nečem lepšem

Najjednostavnije je da čitate vesti samo o korona virusu, ali je ujedno to i najnezgodnije za vašu psihu. Naravno da bi svi trebalo da budemo u toku sa novostima zvaničnih institucija i da ih maksimalno poštujemo, jer jedino tako možemo da se zaštitimo.

Ali je mnogo važnije da se bavimo nekim lepšim stvarima. A ima li šta lepše od toga da planirate gde želite da odete na letovanje. Pa čak i ako budete morali da promenite datume, nema razloga da prestanete da se nadate da ćete imati prilike i ove godine da uživate u odmoru.

Grčka i dalje predstavlja no. 1 destinaciju za srpske turiste

Plaža Foto: Pixabay

U mnogim turističkim agencijama su pre proglašenja pandemije bili gotovo rasprodati aranžamni za grčka letovališta. Sve to se posebno moglo primetiti na nedavno održanom Sajmu turizma.

A onda je usledio šok i vest da su hoteli u Grčkoj zatvoreni do određenog datuma. Ali i taj datum će proći i sezona će početi. Pozitivan stav je u tom slučaju ključan.

Za srpske turiste su posebno atraktivni hoteli i apartmani na Halkidikiju, mada se mnogo njih odlučuje i za letovanje na Krfu i Tasosu, a najpre zbog blizine tih ostrva. Poslednjih godina srpski turisti polako ali sigurno otkrivaju i letovališta na Peloponezu, kao i u drugim delovima Grčke.

U tom im svakako pomažu i mnoge turističke agencije, koje se iz godine u godinu trude da obogate svoju ponudu, nekim naročito atraktivnim destinacijama u ovoj zemlji.

I na kraju... ne gubite nadu

Nema razloga da prestanete da maštate o tome gde želite da provedete zasluženi letnji odmor. Ako ništa drugo, biće od koristi za vaše psihičko zdravlje u ovom periodu da se podsetite nekih letnjih destinacija u Grčkoj, ali i da otkrijete nove.

Najvažnije je poštovati zvanične mere i potruditi se da ostanemo pozitivni. Mislite o tome gde želite da uživate tokom leta, jer će vam to na različite načine biti od koristi. Grčka svakako neće nigde da pobegne i biće divno posetiti je kada se za to steknu uslovi, kao i svake prethodne godine!

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • virus

    24. mart 2020 | 09:38

    Аuuuu, nemate drugih problema???????

  • Kole

    24. mart 2020 | 11:09

    Sve zivo na planeti umire,a neko razmiŝlja o letovanju,dedilizam.

  • Cika Velja

    24. mart 2020 | 10:13

    Pa mi sve planiramo...pa sto ne bi i ovo,ali ni na sta ne mozemo da uticemo da se plan ne izjalovi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA