≫ 

Hoteli na dva grčka veličanstvena ostrva možda ostanu zatvoreni

Jednostavno ne vide način kako da se nose sa predstojećom sezonom

  • 1
paros Antiparos / pixabay.com

Menadžment čak 7 od ukupno 10 hotela, koliko ih u ovom trenutku broje grčka ostrva Paros i Antiparos, se nosi mišlju da svoje objekte u toku ove turističke sezone ni ne otvore.

Čini se da će ova sezona na pojedinim grčkim ostrvima, pa i na Parosu i Antiparosu, biti mnogo manje uspešna nego prethodne. I dok vlasnici smeštaja očekuju zvanične mere Vlade Republike Grčke u vezi sa otvaranjem turističke sezone, sve se više može čuti razmišljanje o neotvaranju hotela.

Iako je i na ovim ostrvima, kao i u ostalim delovima zemlje dozvoljeno otvaranje maloprodajnih objekata, od ukupno oko 150 prodavnica na ostrvima Paros i Antiparos je tek po koja otvorena. Nekako se među ostrvljanima ne oseća optimizam u vezi sa nastupajućom turističkom sezonom.

Predsednik hotelijera na ova dva ostrva, Marija Ambatzi je za Open TV izjavila:

- Još uvek je sve zatvoreno. Razlog je taj što prvo čekamo zdravstvene protokole, da bismo videli da li je u našem interesu da otvorimo objekte, a zatim i zato što još uvek ne znamo gde počinje naša odgovornost i gde prestaje, u slučaju otkrivanja zaraženih pacijenata u našem hotelu, prenosi grčki portal Ethnos.

Osrvnuvši se na turiste i posetioce ovih ostrva, navela je da je sva prilika da će sezona biti primarno usmerena na domaći turizam.

Većina ostrvljana smatra da je najkorisnija odluka za vlasnike smeštajnih objekata da ih ne otvraju uopšte, jer po svoj prilici neće imati neki naročiti prihod, ako ga uopšte budu i imali.

paros Paros / pixabay.com

Mnogi se osvrću na muke hotelijera, te vlasnika restorana i kafića. Međutim, na ostrvima Paros i Antiparos su očajni i lokalni ribari, koji ne uspevaju danima da prodaju ulov. A to sve, naravno negativno utiče i na kvalitet njihovog života i na budućnost.

Video: Grci okupirali plaže, ljudi se zabavljaju kao da je jek sezone i da korona nije prisutna

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    23. maj 2020 | 14:26

    Hoteli u Grčkoj. Kao naši turisti letuju u hotelima. Ma daj. Paradajz, paprika i sa 200 evra na letovanje. Realno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA