≫ 

3 plaže na Halkidikiju koje su idealne za socijalno distanciranje

Sada nam je preko potrebna plaža na kojoj možemo da se distanciramo od drugih

  • 6
Siviri Siviri / foto: J.R. Drone Footage

Uz maksimalno poštovanje svih preporučenih mera, Grčka polako, ali sigurno ide prema otvaranju granica i početku turističke sezone. Objavljena je i zvanična vest da se na spisku 20 zemalja, čijim turistima je dozvoljeno da uđu u zemlju, našla i Srbija, što je okuražilo mnoge turiste da počnu sa planiranjem letovanja u Grčkoj.

Mnogi su još ranije letovanje uplatili, pa pomerili datum za kasnije. A mnogi su tek nakon objave ove vesti kontaktirali svoje domaćine.

Bilo kako bilo, čini se da ništa neće sprečiti srpske turiste da i ove godine posete jedno od letovališta u oblasti Halkidikija, jer je poznato da tamo najviše ljudi iz naše zemlje provodi odmore.

Ipak, sa ciljem bezbednog letovanja i nerazmišljanja o tome da li će biti gužva na plaži, te da li će turisti strahovati od eventualne zaraze korona virusom, nije zgoreg imati na umu koja to mesta na Halkidikiju imaju uslove za socijalno distanciranje.

Pojedina letovališta u toj oblasti su inače poznata po ne tako prostranim gradskim plažama. Ali ima i letovališta, u kojima su plaže prostrane i na kojima ima uslova da bude sprovedeno socijalno distanciiranje.

Svakako još uvek nije poznato kako će biti regulisana poseta plažama ovog leta, ali je gotovo izvesno da će morati da se poštuju pravila o dezinfekciji i socijalnom distanciranju.

Siviri

Siviri Siviri / foto: J.R. Drone Footage

Glavna plaža u ovom letovalištu, koje se nalazi u zapadnom delu poluostrva Kasandra je sasvim dovoljno duga i prostrana, da na njoj sigurno može da bude ispoštovano pravilo o obaveznoj socijalnoj distanci.

Prekrivena je finim, sitnim peskom i čak i tokom turističke sezone, na njoj nije preterana gužva, upravo zbog prostora koji zauzima.

Ulaz u vodu je postepen, a voda je kao i u većem delu Halkidkija, kristalno čista.

Na glavnoj plaži u Siviriju postoje i kafići, koji nude mogućnost korišćenja ležaljki i suncobrana. Princip je uobičajen za većinu grčkih letovališta, pa uz jedno ili dva pića, svako dobija mogućnost da koristi i plažni inventar.

Trani Amuda plaža

Trijani Amuda Trijani Amuda / foto: Grčkainfo portal

Smeštena nadomak mesta iz koga kreću brodići put Svete Gore, ova plaža je takođe sasvim dovoljno prostrana, da nema razloga za brigu da li će biti ispoštovana obaveza socijalnog distanciranja.

Jedan deo ove plaže, prekrivene finim, sitnim peskom je organizovan, dok postoji i deo na kome turisti mogu koristiti svoju opremu.

Princip iznajmljivanja ležaljki i suncobrana na ovoj plaži se razlikuje od kafića do kafića. U pojedinim to podrazumeva plaćanje najma, dok postoji i mogućnost korišćenja plažnog inventara ukoliko u tom kafiću poručite jedno ili dva pića.

Paljuri

Paljuri Paljuri / Halkidiki Travel

Jedna od plaža na poluostrvu Kasandra, za koju se često navodi da je među najlepšim na celom poluostrvu, a možda i u regiji Halkidikija.

Zahvaljujući tom što je prostrana, lako može da bude ispoštovano i pravilo o obaveznom socijalnom distanciranju.

Osim brojnih kafića na plaži, ovde turisti mogu uživati i u različitim sportskim aktivnostima.

Video: Niko nije srećan ali se mora: Na plažama u Grčkoj prve ležaljke ograđene pleksiglasom

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA