≫ 

Gde se nalazi najbezbednija plaža u Evropi za letovanje?

Upoznajte Prevezu

  • 2
Preveza Preveza / foto: pixabay.com

Plaža duga preko 20 kilometara nadomak Preveze je okarakterisana kao idealna za distanciranje u doba pandemije korona virusa i to ne samo u Grčkoj, nego i u celoj Evropi. A o njenoj lepoti tek ne treba ništa pričati.

Obično se mnogi turisti odlučuju za letovalište u kome je plaža prostrana, tako da ne sede jedni drugima na glavi, što bi se reklo. Taj kriterijum tek sada dobija zaista na značaju, jer je još uvek na snazi obaveza socijalnog distanciranja.

Naravno da se zahtevi turista ipak menjaju u odnosu na ranije godine. Sve više se pominju letovališta koja ranije nisu bila toliko aktuelna, kao i plaže koje su izuzetno prostrane.

A jedna od takvih plaža, nazvana Monolithi se nalazi u oblasti grada Preveza i duga je čak oko 22 kilometra.

Pored toga što Grci jesu ponosni i na ovu plažu, isto mišljenje dele i predstavnici službe EBD,koja je partner inicijative EDEN (European Destinations od Excellence) Evropske komisije. Upravo su oni plažu Monolithi kod Preveze svrstali među prve, koje se na području Evrope smatraju najsigurnijima baš zbog aktuelne mere obaveznog socijalnog distanciranja.

Na petom mestu te liste se našla plaža Halikunas, na ostrvu Krf.

Kako je za portal Ethnos izjavio, gospodin Dimitris Gerojanis, specijalni saradnik za komunikaciju i strateško planiranje opštine Preveza, u samom vrhu liste se ova plaža našla upravo zahvaljujući trudu lokalne zajednice, ali i činjenici da se radi o sigurnom području.

- Odmah nakon završetka karantina, pokrenuli smo kampanju promocije turizma, simbolično nazvanu „Budi siguran, budi slobodan“ - rekao je on - Već nedelju dana nakon toga smo dobili obaveštenje da će EBD proglasiti plažu „Molotihi“ najsigurnijom plažom u Evropi, dok je Preveza proglašena petom najbezbednijom turističkom destinacijom.

Informacije radi, tokom proteklog perioda je u Prevezi registoravno samo 2 slučaja zaraženih Korona virusom.

Iako su to mnogi smatrali značajnim nedostatkom, upravo zahvaljujući slabijem razvoju turističkih kapaciteta, Preveza je, smatra gospodin Gerojanis, uspela da se izbori sa epidemijom.

U Prevezi ima oko 15.000 ležajeva. Pod pretpostavkom da svi budu popunjeni u istom trenutku, a zahvaljujući plaži koja je duga čak oko 22 kilometra, za svakoga će biti obezbeđena socijalna distanca, te je i sasvim razumljivo zašto je baš ova grčka plaža proglašena trenutno najbezbednijom u celoj Evropi.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    12. jun 2020 | 12:44

    Plaza u Buljarici duga 4,5km nikad dobro puna sto znaci sigurna,cisto more,jes da je kod milogoraca ali nesporno cista 10tka!!

  • 5544

    12. jun 2020 | 13:25

    U lavoru 😛😛

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA