• 4

Ovo su letovališta u Grčkoj koja će učiniti da zaboravite Halkidiki: Podjednako lepa i pristupačna

Da li ste nekada bili na Peloponezu?

  • 4
Kiparisia, Peloponez

Kiparisia na Peloponezu / printscreen/youtube/vasathens

Sparta, Lutraki, Kalamata, Filijatra, Tolon, Argos, Kalavrita, Kiparisija, Galatas i Ermioni, tek su neka od letovališta u kojima ćete sresti relativno mali broj srpskih turista. A lako se može desiti i da ih ne sretnete uopšte.

Sva ta letovališta se nalaze u Grčkoj, a opet, retko ih posećuju naši turisti. Otkud to, verovatno se pitate?

Nalaze se na Peloponezu, koji je ipak manje atraktivan za mnoge srpske turiste od na primer oblasti Halkidiki.

Ipak, ne može se reći da to nije razumljivo, kada se uzme u obzir udaljenost i činjenica da vrlo mali broj turističkih agencija ima u ponudi letovanje na Peloponezu. Dakle, samo automobilom se može stići do nekog od ovih letovališta.

Bila je najava da se razmišlja o uvođenju čarter linije između Beograda i letovališta Kalamata na Peloponezu, ali još uvek o tome ne postoje zvanične informacije. Do tada, odmor u ovom delu Grčke, sebi mogu da priušte ipak samo turisti, koji putuju sopstvenim automobilom.

Koliko košta letovanje na Peloponezu?

Nekako je uobičajeno mišljenje da je letovanje u ovom delu Grčke izuzetno skupo, ali to se ne može smatrati istinom u potpunosti.

Iako na Peloponezu češće letuju turisti iz bogatijih zemalja, nije nemoguće da pronađete i vrlo povoljan smeštaj u nekom od mnogih letovališta. Treba samo da se potrudite i da izvršite rezervaciju na vreme.

Međutim, ono što jeste skupo za turiste iz naše zemlje i zahteva pažljivu organizaciju jeste putovanje.

Kiparisia, Peloponez

Kiparisia / pixabay.com

Ako znate da je udaljenost između Beograda i grada Nafplija na Pelopnezu drumskim putem 1.230 kilometara, trebalo bi da je jasnije i zašto se procentualno manji broj naših turista odlučuje da svoj letnji odmor provede baš u tom delu zemlje.

Najjeftiniji smeštaj na Peloponezu u ovom momentu iznosi 300 evra. Ta cena se odnosi na najaman apartmana u privatnoj kući u mestu Anemia nadomak Lutrakija. Cena je za 10 noćenja u drugoj polovini jula za 2 osobe.

Isto toliko košta i iznajmljivanje apartmana u mestu Vitina na Peloponezu. Interesantno je da je u ovom slučaju, u cenu najma uključen i doručak. Jedini dodatni trošak u ovom slučaju jesu takse, koje iznose 5 evra po smeštajnoj jedinici za 10 noćenja.

Video: Jedna od najlepših plaža u Grčkoj nalazi se na Kritu

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    Peleponez je bilo najvece zariste epidememije kod grka

  • Boban

    I najgora plaza u Grčkoj je bolja i draza mi je od najbolje u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima