≫ 

Micotakis sa Santorinija poziva turiste: "Dođite i svima javite da je Grčka otvorena za turiste"

Spektakularna konferencija za novinare održana je na jednom od najlepših ostrva Grčke uz magičan zalazak sunca.

  • 0
Kirjakos Micotakis foto: printscreen/youtube/ Ο Πρωθυπουργός

- Dođite u Grčku. Povedite svoje prijatelje. Obavestite sve da je naša zemlja otvorena. Naučili smo lekciju iz ove pandemije i radili naporno da bi naši posetioci, ali i radnici u turizmu mogli da budu potpuno bezbedni i zdravi - rekao je premijer Grčke Kirjakos Micotakis na spektakularnoj konferenciji održanoj na Santoriniju u toku magičnog zalaska sunca.

Tema konferencije bilo je letovanje u Grčkoj 2020, a premijer Micotakis je istakao da nas čeka jedna veoma neobična sezona i da to ne mora da bude uopšte ništa loše.

- Prinuđeni smo da promenimo način života, način rada, način pozdravljanja, pa čak i način na koji ćemo letovati. To neće trajati doveka jer leto u Grčkoj nije samo magični zalazak sunca, već i određeni način života. Zato je moguće da će sezona trajati čak i do novembra - istakao je.

Micotakis je otkrio da su ostrva potpuno spremna da primaju potencijalno ugrožene pacijente, kao i da je zdravstvena zaštita na njima značajno poboljšana u odnosu na prethodne godine.

Dodao je i da nas očekuje "kritično" leto, ali da ne možemo doveka živeti zatvoreni.

- Kada letnja turistička sezona napravi pun krug moći ćemo da kažemo da nismo samo na primeran način upravljali prvim talasom epidemije, već smo takođe postavili vrlo visoke standarde za zemlje koje se pitaju kako da ponovo pokrenu svoj turizam.

Kirjakos Micotakis foto: printscreen/youtube/ Ο Πρωθυπουργός

Na pitanje da li će on ovog leta ići na more, rekao je:

- Nadam se da ću imati par dana odmora da odem na Krit - dodajući da ga ne zanima da Grčka bude br. 1 već najsigurnija destinacija u Evropi.

Video: Niko nije srećan ali se mora: Na plažama u Grčkoj prve ležaljke ograđene pleksiglasom

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA