Pecas: "Sve spremno za početak bezbedne turističke sezone u Grčkoj"

Grčka će danas poželeti dobrodošlicu prvim turistima

  • 1
Kefalonija, Grčka Foto: Pixabay

Portparol grčke vlade Stelios Pecas je saopštio da Grčka danas otvara turističku sezonu i da je sve spremno za bezbedan boravak turista u zemlji, prenela je novinska agencija ANA.

Na današnjem brifingu Pecas je istakao da Grčka želi da bude najbezbednija turistička destinacija u Evropi i da svi od kojih zavisi ostvarenje ovog cilja - vlada, preduzetnici i radnici - svoje ponašanje upravljaju u skladu sa tim.

Portparol vlade je izjavio da se u Grčkoj od danas otvaraju turistički objekti, parkovi, termalni izvori, arheološka nalazišta i muzeji. On je istakao da će ovo leto u Grčkoj biti drugačije od prethodnih, ali da će se vlada potruditi da iskustvo kulture ove zemlje bude autentično što je više moguće.

Pecas je rekao da će Grčka od danas poželeti dobrodošlicu svim turistima iz zemalja koje je Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja proglasila nisko rizičnim u pogledu broja zaraženih korona virusom.

Dodao je da će putnici na aerodromima u Atini i Solunu biti nasumično testirani na virus od kraja juna, a oni koji budu testirani će morati da sačekaju na rezultat jedan dan u smeštaju po njihovom izboru, a ukoliko on bude pozitivan, moraće da ostanu u karantinu naredne dve nedelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA