≫ 

Rasim Ljajić: "Čekamo pojašnjenje Grčke oko ulaska srpskih državljana"

Nikome nije jasno zašto Grci neće da nas prime u zemlju

Ljajić Grčka foto: Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/pixabay.com

Srpski turisti ne mogu da uđu u Grčku i ambasada Srbije je tražila pojašnjenje te odluke, rekao je Tanjugu ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Da li i ova odluka važi za državljane Srbije pošto je pre samo dva dana ministar spoljnih poslova Grčke obećao Dačiću da će se granice otvoriti 15. juna - rekao je Ljajić i dodao da kolone čekaju na ulazu u Grčku.

Kaže takođe, da je pre toga, 19. maja grčki premijer Kirijakos Micotakis isto obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da mi sada čekamo odgovor i pojšanjenje.

- Šta se dogodilo, bukvalno u dva dana da se donese jedna ovakva odluka - naveo je Ljajić.

Odluka grčkih vlasti objavljena je u njihovom službenom glasniku i odmah je stupila na snagu.

U srpskoj Upravi carina kažu da se putnici na prelazu Preševo, na granici sa Severnom Makedonijom, vraćaju nazad za Srbiju i da je reč o individualnim polascima, koje nisu organizovale turističke agencije.

Video: Srpski turisti stigli do granice sa Grčkom, ne mogu da uđu: Ovde ima male dece, starih i bolesnih

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dux

    15. jun 2020 | 17:20

    Da li je Srbija sluzbeno dobila papir od GRCKE? Nije! Po nasima su se telefonski dogovorili. E pa slabo ste se razumeli onda. Grcka ima procedure EU koje mora mozda da postuje. Najavljivali jesu da smo dobrodosli ali izgleda nije proslo sve kako treba i zbog toga ni nisu poslali nista zvanicno. Sacekajte 48h i bice to ok. Ali meni stvsrno nisu jasni ljudi koji prvi dan idu sa decom! Pa sta je vama? Samo da jedan ili dva uplacena dana ne propadnu. O boze. Prvi dan.

  • Marko nbgd

    15. jun 2020 | 17:07

    Hahahahahahaha pa mi smo totalno lud narod 😂😂😂 gde ste posli svi bas prvog dana? Eto videlo vam dupe put sad nazad u kola i vozi kuci

  • Roki

    15. jun 2020 | 16:20

    Aman ljudi! Pa jel mora po svaku cenu da se letuje na moru ove godine!? Pa gde ste pošlo sa malom decom za Boga? Ovakvu ludost samo Srbi mogu da naprave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA