≫ 

Otvoren je još jedan granični prelaz između Bugarske i Grčke: Čekanje svega 20 minuta

"Na granici smo čekali 20 minuta i prešli bez bilo kakvog testiranja"

  • 10
Plaža, Grčka, maske, more, razmak, socijalna distanca, koronavirus Sve manje problema za ulazak u Grčku / Foto: Tanjug/AP

Još jedan granični prelaz između Bugarske i Grčke, Ilinden-Exohi, otvoren je juče, a po informacijama sa lica mesta, čekanje na tom prelazu traje svega 20 minuta, prenosi Grčka.info.

Ovaj turistički vodič poziva se na status na Fejsbuku jedne osobe koja tvrdi da je na tom prelazu izubila najmanje vremena.

- Želim samo da ostavim info za ljude koji planiraju put za Grčku ovih dana. Stigli smo pre sat vremena, putovali smo preko Bugarske i da bi izbegli gužvu na graničnom prelazu Kulata vozili smo preko Banskog i učli u Grčku preko graničnog prelaza Ilinden-Exohi. Na granici smo čekali 20 minuta i prešli bez bilo kakvog testiranja, potpuno normalno kao i ranije - saopštio je putnik.

- Turisti koji su prešli granicu javljaju nam se u grupi iz sata u sat sa novim i korisnim informacijama - dodaju iz ovog vodiča.

Video: Gradonačelnik Santorinija poziva turiste: Na magičnom ostrvu nema korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    18. jun 2020 | 09:45

    Sramotno da niko nije objavio da se juce cekalo od 6 do 9h na prelazu Kuline. Svi sa tablicama Srbije stavljeni su u posebne kolone dok su oni sa bugarskim, rumunskim, nemackim i grckim tablicama samo prolazili granicu a nas su testirali kao nasumicno a istina je da iz svakog auta po nekog. I mi smo citali da ce biti manjih guzvi i nasumicnog testiranja tj verovatno da nece biti, pa smo krenuli i prosli haoticno. Kada vas testiraju cekate da se jave ako ste pozitivni idete u karantin. Ostatak porodice vracaju vi ostajete bez obzira da li vas odvajaju od dece. Grci su jasni i strogi u tim pravilima . To saznate ovde kad dodjete. Niko vam to tako ne kaze pre. Sve sto izadje u medijima daleko je ublazeno.

  • Zvele

    18. jun 2020 | 09:45

    Koje sve maltretiranje ljudi trpe samo da bi otišo u Grčku na more o bože.....

  • Mile tranzicija

    18. jun 2020 | 10:27

    Stvarno pokušavam da shvatim ljude da je "obaveza" otići na more u ovoj situaciji koja se menja iz minuta u minut. Moja porodica i ja idemo u Grčku na more po dva puta ali mislim da ćemo ove godine odustati od letovanja ako se situacija ne popravi ali to je moje skromno mišljenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA