Prodaje se jedna od najlepših kuća na Mikonosu: Košta skoro 2 miliona evra, a evo i kako izgleda

Vredi svaku paru

  • 5
Mikonos, kuća na prodaju Foto: sothebysrealty.gr

Na popularnom grčkom ostrvu Mikonos, trgovci nekretninama sa nestrpljenjem očekuju povratak kupaca iz drugih zemalja. Poznato je da ovo ostrvo posećuju ljudi koji to sebi mnogu da priušte, pa uopšte nije čudno što skoro 2 miliona evra košta vila na ostrvu Mikonos.

Moderna kuća sa 5 spavaćih soba

Smeštena na kamenoj litici iznad jedne od najdužih peščanih plaža na ostrvu Kalo Livadi, ova vila ima 5 spavaćih soba.

Površine je 2.600 m² i ima 3 sprata. Plac na kome se nalazi zauzima površinu od pola hektara, a vila je nazvana Morgan. Građena je u kikladskom stilu, uz dodatak modernih elemenata, kako bi bila još atraktivnija.

- Kuća je dizajnirana sa osećajem zabave i romantike. Ovde imate luksuz da uživate u životu, uz nekoliko odvojenih oblasti za zabavu i opuštanje. Od bazena neobičnog oblika i hidromasažne kade, do prostora za projekcije sa udobnim sedištima i bara na plaži sa diskotekom i DJ kabinom - ističe Savas Savidis, predsednik i izvršni direktor kompanije Stoheby's International Realty.

Iznad vile se nalazi i parking. Ako krenete vijugavim stepeništem, naićićete na sledeći sprat vile, na kome se nalaze kuhinja, trpezarija i prostran otvoreni dnevni boravak.

Pogled iz trpezarije će vas opčiniti, u to nema nikakve sumnje. A dnevnu sobu od natrkivene prostrane terase dele samo staklena vrata.

U dnevnoj sobi je najupečatljiviji kamin.

Podovi u ovoj velelepnoj vili su bele boje, a prostor je opremljen vrhunskim nameštajem i aparatima proverenih marki.

Glavna spavaća soba ima i sopstveno kupatilo, ali i zlaz na verandu, sa koje se pruža pogled na more.

Svaka od 4 spavaće sobe, koje se nalaze na donjem nivou, ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom.

Na grčkom ostrvu Mikonos živi oko 10.000 stanovnika, a samo ostrvo poznato je kao elitno letovalište. Vila je udaljena svega pet minuta vožnje od plaže Kalo Livadi i oko 15 minuta od grada Mikonosa. Od aerodroma je udaljena tek oko 18 minuta vožnje.

Samo par kilometara od vile se nalazi i tradicionalno grčko selo Ano Mera, poznato po brojnim prodavnicama, pekarama, kafićima, tavernama i drugim zabavnim aktivnostima.

Tržište nekretnina na Mikonosu

Poslednjih nekoliko godina se ovo grčko ostrvo smatra megnetom za bogate i slavne iz celog sveta. Najpre ih privlači fenomenalan noćni provod, po kome je Mikonos poznat, a zatim i brojni prestižni restorani i druge atrakcije ovog ostrva.

Mikonos je zbog robusnog tržišta luksuznih nekretnina i zahvaljujući tome što je izuzetno privlačan kao elitno letovalište, dosta doprineo oporavku grčkog tržišta nekretnina još od 2014. godine, dok se to desilo i u ostatku zemlje, ali par godina kasnje, rekao je gospodin Savaidis.

Iako je tokom 2015. godine tržište luksuznih nekretnina beležilo zaradu od 1,1 do 13,6 miliona dolara, gospodin Savaidis je naveo da je prodaja porsla na godišnjem nivou oko čak 15%.

Izvršni direktor Engel & Völkers za Grčku, gospodin Petras smatra da je zahvaljujući velikoj vidljivosti, ostrvo Mikonos za turiste iz celog sveta steklo epitet jedne od najboljih međunarodnih destinacija za drugi dom.

Mikonos Mikonos / pixabay.com

Ali uprkos tome, gospodin Savaidis smatra da su cene nekretnina, koje se kreću u rasponu od 7 do 10.000 evra po kvadratnom metru, ipak niže nego u drugim mediteranskim zemljama.

Vlasnik kompanije Mikonos Real Estate, Janis Revitis navodi da je početna cena za jednosoban ili dvosoban stan na ovom ostrvu oko 280.000 dolara, odnosno oko 250.000 evra.

Budući da se i Mikonos, kao i ostatak Grčke odlično izborio sa pandemijom, to je zabeležen i porast broja upita za nekretnine u prethodnom periodu.

Međutim, stručnjaci se ne mogu usaglasiti oko toga da li je to realna slika ili ne i šta će se zapravo događati kada budu u potpunosti ukinute mere. Mišljenja su, generalno da će prodaja ili stagnirati ili biti u blagom porastu, ali nikako da će pasti.

Ko kupuje nekretnine na Mikonosu?

Mikonos je međuanrodna destinacija koja privlači kupce iz celog sveta. Strani kupci su uglavnom iz Sjedinjenih država, Velike Britanije, Nemačke, Švajcarske i Francuske, naveo je gospodin Revitis.

Primetna je i zainteresovanost kupaca iz Australije, dok je većina kupaca sa Bliskog Istoka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA