• 0

Grčko ostrvo koje se našlo na vrhu liste 25 skrivenih ostrva bez turista u Evropi

Grčko ostvro Andros nalazi se na prvom mestu Tajmsove liste 25 skrivenih ostrva bez gužve u Evropi

  • 0
andros, grčka

Foto: Pixabay.com

Britanski dnevni list hvali hvali grčko ostrvo Andros kao savršenu destinaciju koja povezuje vizantijske spomenike, muzeje, ali i prelep plaže. Nalazi se na prvom mestu njihove liste skrivenih ostrva Evrope koje odišu mirom bez mnogo turista.

Andros je jedno od ostrva u grupaciji Kiklada u Grčkoj.

Kada govorimo o Androsu ne govorimo o bilo kakvom grčkom ostrvu. Iako je najsevernije kikladsko ostrvo udaljeno samo dva sata trajektom iz atinske luke Rafine, nekako i dalje nije dozvolio da ga turizam pregazi uprkos veoma pristupačnim cenama za jedno ovakvo ostrvo.

I ne liči Andros na ostala ostrva, koja manje-više imaju luku u svakom „glavnom“ gradu. Ne, grad Andros sebično čuva svoju privatnost, okrenut ka istoku, dok se luka nalazi u mestašcu Gavrio na severozapadu ostrva, koje je šest kilometara udaljeno od najpoznatijeg letovališta na ostrvu - Baci. Dakle, govorimo o tri različita mesta.

andros, grčka

Foto: Pixabay.com

Ne liči ni zato što je Andros jedino ostrvo čije kuće imaju neobično kikladski stil gradnje, ali sa crvenim krovovima, što nećete videti na okolnim ostrvima.

Najpoznatija plaža smeštena je na istočnoj strani ostrva. Osim što predstavlja remek-delo prirode, u pitanju je plaža koja je zaštitni znak Androsa, ali i Kiklada – Tis Grias To Pidima.

andros, grčka

Foto: Pixabay.com

Najveći broj grčkih brodovlasnika, ali i mornara potiče upravo sa Androsa, a pejzaž grada krasi jedan od retkih svetionika na svetu koji izranja iz mora na malom parčetu stene.

Video: Srbi stigli u Stavros: Evo kako se atmosfera na plaži promenila za samo 24 sata

(Telegraf.rs/B.K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima