≫ 

Grčko ostrvo koje se našlo na vrhu liste 25 skrivenih ostrva bez turista u Evropi

Grčko ostvro Andros nalazi se na prvom mestu Tajmsove liste 25 skrivenih ostrva bez gužve u Evropi

  • 0
andros, grčka Foto: Pixabay.com

Britanski dnevni list hvali hvali grčko ostrvo Andros kao savršenu destinaciju koja povezuje vizantijske spomenike, muzeje, ali i prelep plaže. Nalazi se na prvom mestu njihove liste skrivenih ostrva Evrope koje odišu mirom bez mnogo turista.

Andros je jedno od ostrva u grupaciji Kiklada u Grčkoj.

Kada govorimo o Androsu ne govorimo o bilo kakvom grčkom ostrvu. Iako je najsevernije kikladsko ostrvo udaljeno samo dva sata trajektom iz atinske luke Rafine, nekako i dalje nije dozvolio da ga turizam pregazi uprkos veoma pristupačnim cenama za jedno ovakvo ostrvo.

I ne liči Andros na ostala ostrva, koja manje-više imaju luku u svakom „glavnom“ gradu. Ne, grad Andros sebično čuva svoju privatnost, okrenut ka istoku, dok se luka nalazi u mestašcu Gavrio na severozapadu ostrva, koje je šest kilometara udaljeno od najpoznatijeg letovališta na ostrvu - Baci. Dakle, govorimo o tri različita mesta.

andros, grčka Foto: Pixabay.com

Ne liči ni zato što je Andros jedino ostrvo čije kuće imaju neobično kikladski stil gradnje, ali sa crvenim krovovima, što nećete videti na okolnim ostrvima.

Najpoznatija plaža smeštena je na istočnoj strani ostrva. Osim što predstavlja remek-delo prirode, u pitanju je plaža koja je zaštitni znak Androsa, ali i Kiklada – Tis Grias To Pidima.

andros, grčka Foto: Pixabay.com

Najveći broj grčkih brodovlasnika, ali i mornara potiče upravo sa Androsa, a pejzaž grada krasi jedan od retkih svetionika na svetu koji izranja iz mora na malom parčetu stene.

Video: Srbi stigli u Stavros: Evo kako se atmosfera na plaži promenila za samo 24 sata

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA