• 0

Ima i upornijih od Srba: 17 državljana Ukrajine pošto-poto hoće da uđe u Grčku uprkos zabrani

Grčke vlasti su ih odvele u pritvor

  • 0
Ukrajinski državljani u Grčkoj

foto: printscreen/youtube/Proto thema

Na atinskom aerodromu "Elefterios Venizelos" u pritvoru je 17 državljana Ukrajine, među kojima su čak i deca, koji su iz Kijeva doputovali u Atinu uprkos zabrani letova iz ove zemlje.

Iako državljanima trećih zemalja nije dozvoljen ulazak u Evropu, Ukrajinci su u subotu posle podne stigli sa dva leta Rajanera i Viz Era.

Jedan od putnika, Maksim tvrdi da su na aerodromu u Kijevu strogo prekontrolisani, kao i da su samostalno uradili test na korona virus u rodnom gradu.

Međutim, kada su stigli u Atinu i posle provere, Ukrajinci su zamoljeni da potpišu dokument u kojem daju saglasnost za momentalnu deportaciju u svoju zemlju.

Oni su to odbili i određen im je pritvor u kojem se još uvek nalaze.

Grčke vlasti su im oduzele prtljag, uključujući i laptop računare koje su imali sa sobom.

Sada Ukrajinci protestuju zbog loših uslova u pritvoru, te tvrde da im nedostaju osnovne stvari, poput toalet papira i sapuna, kao i da im niko nije obezbedio vodu i hranu.

Putnici su kontaktirali ukrajinskog konzula koji ih je obavestio da im nije dozvoljeno da uđu u Grčku i da će istim letovima morati da se vrate nazad. Oba leta planirana su za danas.

(T.T./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima