≫ 

Hotelijeri sa Halkidikija neće da daju sobe za karantin, srpski turisti u izolaciji u Neos Marmarisu

Uprkos zahtevu grčkih vlasti, hotelijeri smatraju da im se tako nešto ne isplati

  • 2
Grčka, Halkidiki Halkidiki / foto: Pixabay

Čini se da hotelijeri ne pokazuju interes da se uključe u program Vlade Grčke i obezbede "karantinske sobe".

To je posebno izraženo na Halkidikiju jer nema čak ni interesovanja vlasnika hotela.

- Kucamo na sva vrata, ali nema odgovora. Neprofitabilno je da hotel uđe u proces Covid-karantina, kako sami hotelijeri kažu. Mi samo pratimo uputstva Instituta za javno zdravlje - ističe zamenik regionalnog guvernera Halkidikija Janis Jorgos.

U zajendičkoj odluci 3 ministarstva - ekonomije, zdravlja i turizma, hoteli su u obavezi da pretvore minimum 3 odsto svojih kapaciteta u karantinske sobe, ukoliko se zaraza kovidom potvrdi kod nekog od gostiju.

Istovremeno, iako je Institut za javno zdravlje odredio 6 kliničkih jedinica samo za Halkidiki, poslate su samo dve.

Na Halkidikiju je trenutno 2.500 turista, a dva para iz Srbije se nalaze u karantinskim sobama u Neos Marmarisu, nakon što je prilikom nasumičnog testiranja na granici potvrđen Covid-19.

- I dalje ne znamo kako da se ponašamo sa sumnjivim slučajevima. Već mesec dana postavljamo to pitanje državi i čekamo instrukcije - ističe predsednik Medicinskog udruženja Halkidikija.

Ljudi iz Srbije će ostati u karantinu sve dok ne dobiju nalaz da su negativni, a hotelijeri će definitivno morati da obezbede više soba za potrebe karantina.

Video: Telegraf u Grčkoj nekoliko sati pre nego što je zatvorena granica za Srbe

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    9. jul 2020 | 11:16

    Da li ce neko da umre ako se jedne godine preskoci odlazak na more? Pa ni u ona najsrecnija vremena se nije islo na more svake godine, nego svake druge, trece... I koja je poenta sedeti u sobi u Grckoj?

  • Milo

    9. jul 2020 | 12:18

    Nas narod je nezasit. Svuda smo na crnom mestu, brukamo se na svakom koraku. Agencije nude bud zasto apartmane u Grckoj, mnogo jeftino, da one ne propadnu, daj šta das, a nasi Srbi sa ugrabe što jeftinije, sve imaju, samo more ne maju, mora se po svaku cenu na more i zdravi i bolesni, tragedija, samo Srbi ZARAZENI koronom u Grčkoj, sramota od Grka sto to pisu, a jos veca sramota svih koji su otisli u Grcku. Zamislite, ako je istina, zbog dve Zarazene Srpkinje na Eviji, cela grupa Srba u karantinu. Auuuuuuuu, 14 dana u karantinu 80 ljudi, zbog 2 zene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA