Grčka: Više zaraženih dolazi kopnenim putem nego avionima

Među zaraženima ima i nekoliko srpskih turista

  • 0
Granicni prelaz Evzoni, granica, carina, Grcka Foto: Profimedia

Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas rekao je danas da je u Grčkoj veći broj turista zaraženih virusom Covid-19 koji su doputovali u tu zemlju kopnenim putem, nego avionom, prenosi MIA.

- Procene do danas su da imamo više registrovanih slučaja zaraženih koji su došli drumskim mrežama, za razliku od onih koji su došli avionima. Ipak ovo je dinamično i može da se promeni i da se menja u svakom trenutku - rekao je Kikiljas u intervjuu za grčku televiziju Star i pozvao grčke građane i turiste da budu oprezni i poštuju mere lične zaštite.

I pored povečanog broja slučaja u Grčkoj, Kikiljas je rekao da je situacija pod kontrolom, te da neće dopustiti da bude van kontrole.

- Brine me to što postoji određeni nivo opuštenosti, ali sa druge strane samo tako, profesionalno i sa planom, ćemo se izboriti, korak po korak, sa bilo kojom situacijom - kazao je on.

Dodao je da se grčka Komisija za zarazne bolesti svakodnevno sastaje i razmatra epidemološke podatke na dnevnom i nedeljnom nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA