Šta će biti sa srpskim turistima koji letuju u Grčkoj sada kada je Bugarska zatvorila granice?

U Grčkoj se trenutno nalazi oko 10.000 srpskih turista

  • 28
Аleksandar Seničić, more Foto: Medija centar Beograd, Pixabay

Direktor Jute Aleksandar Seničić gostovao je u Jutarnjem programu RTS gde je govorio o tome šta će biti sa srpskim turistima koji se trenutno nalaze u Grčkoj i kako će oni moći da se vrate kući zbog novih mera Bugarske.

- Najveći broj ljudi koji su ostali u Grčkoj su individualni putnici, odnosno putnici koji su otišli svojim prevoznim sredstvima. Što se tiče organizovanih aranžmana oni se uglavnom završavaju ovih dana. Uglavnom su svi vraćeni. Trenutno imamo oko 10.000 turista koji se nalaze u Grčkoj, a jedan deo njih želi da produži svoje odmore. Oni imaju pravo to da urade i vratiće se onog trenutka kada sami to odluče i neće im biti zabranjen prolazak kroz bilo koju državu u cilju povratka. U ovom trenutku bez većih problema mogu da prođu kroz Bugarsku. Sve u svemu je to izuzetno mali broj u odnosu na ono što se inače dešava u ovo vreme.

Kako ističe Seničić tranzit u cilju povratka kroz Bugarsku je pravo naših turista i što se Bugarske tiče niko im neće praviti problem.

- Mi u ovom trenutku imamo turiste u Grčkoj, koji ne mogu da se vrate preko Severne Makedonije već moraju da se vrate onako kako su i došli na more, a to je kroz Bugarsku. Neće imati nikakav problem kada je u pitanju tranzit kroz Bugarsku. Takođe će moći i da odu ka Grčkoj prazna prevozna sredstva sa vozačima po turiste I tu, nažalost zatvaramo krug - zaključio je direktor Jute u razgovoru za "RTS".

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzorna gradjanka

    16. jul 2020 | 10:33

    Boze toliko ste glupi da nema dalje, potrcali na more kao da ce tamo koronu da uniste. Gde ces? Sedi kuci kao sav normalan svet.

  • Miki

    16. jul 2020 | 10:36

    Da sam u grckoj, ne bi mi padalo na pamet da se vratim!!! Tako da dragi srecnici koji ste dole, ostanite sto duze mozete!!!

  • 534

    16. jul 2020 | 11:59

    Mogu da ostanu tamo i da beru mandarine id jutra do mraka a kad ih sve oberu taman će Novembar i treba da se beru masline. Imaće za krevet i hranu dovoljno. Pa da upamte kako su pametni bili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA