• 2

Polovina Grka ove godine neće nigde ići na odmor, čak ni na ostrva u svojoj zemlji

Posebno ne sada kada broj zaraženih u ovoj zemlji skače

  • 2
lindos, grčka, plaža

Foto: Pixabay.com

Sva je prilika da je pandemija korona virusa imala uticaja i na navike Grka i na njihovu volju za putovanjima, jer 44% njih ovog leta neće otići na odmor, pokazuje istraživanje Grčkog udruženja za privredu i maloprodaju.

Prema podacima iz nedavno sprovedenog istraživanja, samo 14% ispitanika je navelo da planira da ide na odmor ovog leta, dok je 18% njih navelo da će otići na odmor, ali uz promenu navika u vezi sa izborom smeštaja i troškovima letovanja.

Ukupno 24% ispitanika je navelo da još uvek nije donelo odluku o ovogodišnjem letovanju i da aktivno prate razvoj događaja u vezi sa pandemijom.

Od svih koji planiraju da idu na odmor ove godine, 15% njih to ima u planu da učini tokom jula meseca, 30% njih u toku avgusta, a 10% kasnije tokom godine, prenosi Keeptalkinggreece.

Samo 1% anketiranih je navelo da će odmor iskoristiti tokom juna meseca.

Ovo istraživanje je sprovedeno u periodu između 9. i 19. juna, a na uzorku od 865 anketiranih Grka, uz stručnu podršku ELTRUN Atinskog univerziteta za ekonomiju i poslovanje.

Kada je reč o ispitivanjima o izboru proizvoda, ovo istraživanje je pokazalo da 49% potrošača, odnosno jedan od dvoje njih navode da su troškovi najbitniji faktor prilikom izbora određenog proizvoda, dok je 23% njih navelo da primarno gledaju kvalitet kada biraju i kupuju neki proizvod.

Sem toga, 10% potrošača je prilikom ovog istraživanja navelo da će doneti odluku o kupovini nekog proizvoda na osnovu higijenskih i bezbednosnih standarda.

Da praktičnost i bezbednost prodavnice igraju značajnu ulogu prilikom izbora mesta za kupovinu, navelo je ukupno 6% učesnika istraživanja, pozivajući se na preventivne mere koje se u prodavnicama primenjuju usled pandemije korona virusa.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima